naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Unieke belevingscontainer - Bedrijventerrein Tielt Noord

Op bedrijventerrein Tielt Noord kan je tot en met 14 maart een bezoek brengen aan een unieke belevingscontainer voor waterwinst op bedrijventerreinen.

Droogte en wateroverlast voorkomen én beheersen zijn twee van de belangrijkste uitdagingen voor de volgende decennia. Bedrijven spelen hierin een cruciale rol. Een unieke, reizende belevingscontainer maakt nu op een interactieve en praktijkgebaseerde manier duidelijk hoe bedrijventerreinen samen winst kunnen halen uit water. Op donderdag 29 februari werd de belevingscontainer geopend op bedrijventerrein Tielt Noord. Er kunnen bezoeken gepland worden tot en met 14 maart op vraag/bij voldoende deelnemers. Een aanvraag kan je doen door een mailtje te sturen naar ellie@waterwinst.be.

De belevingscontainer voor waterwinst op bedrijventerreinen is een initiatief binnen het Blue Deal project Vlaanderen WaterProof, uitgevoerd door VITO in opdracht van Vlaamse overheid. Vier virtuele personages – een adviseur klimaatprojecten, een landbouwer, een duurzaamheidsmanager en een groendienstmedewerker – nemen de bezoeker mee in een levensecht luisterverhaal over waterwinst. De interactieve opstellingen geven de bezoeker een duidelijk beeld van tastbare slimme ingrepen voor waterduurzame bedrijvensites die op het terrein doeltreffend zijn gebleken.


TIELT NOORD ALS INSPIRATIEPLEK VOOR WATERWINST

Met dit project van Blue Deal - Vlaanderen WaterProof op bedrijventerrein Noord wordt regenwater volop benut via filtering, buffering, zuivering en hergebruik. Tegelijk worden ook andere winsten geboekt, bijvoorbeeld meer groen voor een aangenamere werkomgeving en veiligere fietspaden bij de heraanleg van rioleringsstelsels en wegen. Het doel is om van Tielt Noord een echte inspiratieplek voor waterwinst te maken zodat bedrijventerreinen weten welke acties ze kunnen en moeten nemen.

Meer uitleg vind je op www.waterwinst.be/beleving.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 maart 2024
Belevingscontainer

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht