naar top
Gemeente staden

Buurtinitiatieven

Organiseer je in jouw straat een activiteit om alle buren dichter bij elkaar te brengen? Lees dan zeker verder.

Wie in zijn of haar straat een activiteit organiseert om alle buren dichter bij elkaar te brengen, kan rekenen op een financiële tussenkomst van het stadsbestuur. Vindt dit initiatief bovendien plaats naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, dan ontvang je mogelijk ook nog een feestcheque van de Vlaamse overheid.


SUBSIDIE VLAANDEREN FEEST

Buurt- en verenigingsinitiatieven die specifiek worden georganiseerd naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap en die plaatsvinden in het openingsweekend van vrijdag 28 t.e.m. zondag 30 juni of tussen maandag 1 en donderdag 11 juli, komen in aanmerking voor een extra subsidie van de Vlaamse overheid. Vraag je feestcheque van € 170 aan op www.vlaanderenfeest.eu. Er staat geen deadline op de aanvraag: de feestcheques worden bezorgd zolang ze voorradig zijn.


BUURTSUBSIDIE STAD TIELT

Ook het lokaal bestuur ondersteunt de organisatie van buurtactiviteiten. Heb je zin om samen met jouw buren een buurtfeest te organiseren? Misschien kom je wel in aanmerking voor een subsidie van ofwel € 125 ofwel € 250, afhankelijk van het aantal wooneenheden dat je straat telt.

Meer info over de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je via deze link. Je kan ook online je aanvraag doen.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 maart 2024