naar top
Gemeente staden

Drum mee tijdens het feest van de Vlaamse Gemeenschap

Op donderdag 11 juli viert Lokaal Bestuur Tielt het feest van de Vlaamse Gemeenschap met de traditionele vlaghijsing en een podiumact van Kortrijk Drumt. Het stadsbestuur nodigt lokale drummers uit om mee te doen.


VLAGHIJSING EN KORTRIJK DRUMT

De festiviteiten op donderdag 11 juli beginnen om 19u00 op de Markt met de traditionele vlaghijsing o.l.v JET Symphonic Band. De hoofdact van de avond is Kortrijk Drumt, opgericht in 2015 door Drumsessies Gino Kesteloot uit Heule.

Kortrijk Drumt brengt een spectaculaire percussieshow met meer dan 100 drummers. Voor de gelegenheid breiden zij hun repertoire uit met hits van de allergrootsten uit de Vlaamse muziekwereld, zoals Will Tura, Arno…

Deze unieke show combineert energieke percussie met verbluffende visuele effecten. Het belooft een onvergetelijke avond te worden voor jong en oud. Het optreden vindt in twee delen plaats. Op die manier wil het stadsbestuur iedereen de kans geven iets van de show mee te pikken.

Tijdens het optreden kunnen bezoekers genieten van al het lekkers dat lokale horeca te bieden heeft. De toegang tot het feest is gratis.


OPROEP LOKALE DRUMMERS

Het stadsbestuur nodigt lokale drummers uit om mee te doen. Ben je aangesloten bij de Stedelijke Kunstacademie of de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Tielt of ben je Tieltenaar met een eigen drumstel? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar evenementen@tielt.be. De inschrijvingen sluiten op 19 april 2024.

Programma

  • 19u00 | Volkslied en vlaghijsing door JET Symphonic Band
  • 19u15-20u00 | Optreden Kortrijk Drumt
    Korte pauze
  • 20u30-21u00 | Optreden Kortrijk Drumt

 

Locatie: Markt, Tielt

Toegang: Gratis

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 april 2024