naar top
Gemeente staden

Oudercursus Goed Gezind Opvoeden - April/mei

Wil jij op een positieve manier opvoeden? Ervaar je soms hindernissen in je opvoedingsverhaal? Of wil je je kinderen beter begrijpen? Misschien is de gratis cursus Goed Gezind Opvoeden iets voor jou.

Het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) biedt in samenwerking met Welzijn Tielt een gratis, vijfdelige cursus aan voor ouders van kinderen tot 12 jaar.

In vijf sessies van elk twee uur wordt geluisterd naar wat speelt bij ouders, wordt daar in groep op ingegaan, maar komen ook verschillende opvoedingsthema’s aan bod. Zo wordt onder andere ingezet op de aanpak van negatief gedrag, het creëren van structuur en het stellen van grenzen. Ook het geven van duidelijke boodschappen, het oplossen van problemen en het positief bekrachtigen en belonen van je kind komen ter sprake. Verder krijg je als ouder heel wat eenvoudige en praktische ideeën en tips aangereikt.


POSITIEVE BEVINDINGEN

Ouders die de cursus reeds volgden, reageren enthousiast. Allereerst vinden ze het geruststellend tijdens de groepssessies te horen dat ze niet de enigen zijn die zoekende zijn in de opvoeding van hun kind. Ook het uitwisselen van bruikbare tips met de trainers en andere ouders en het aanleren van nieuwe vaardigheden of technieken ervaren ze als een meerwaarde. Ze geven aan dat ze na het volgen van de cursus sterker in hun schoenen staan, consequenter zijn in de opvoeding en meer inzetten op het zien en benoemen van goed en gewenst gedrag bij hun kind. Na afloop van de groepssessies merken velen verandering op in het gedrag van hun kind, wat een enorme boost geeft aan je zelfzekerheid als ouder.


Goed Gezind Opvoeden groepstrainingen

Donderdag 18 en 25 april, 2, 16 en 23 mei

13u00-15u00

Welzijn Tielt, Deken Darraslaan 60

Gratis

Inschrijven via welzijn@tielt.be

Meer info via https://ckgdonbosco.be/nl/trainingen/goed-gezind-opvoeden

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 april 2024