naar top
Gemeente staden

Week van de Opvoeding - 16 t.e.m. 23 mei

Van 16 tot en met 23 mei is er opnieuw de Week van de Opvoeding. Elk jaar is dit een week vol applaus, vlaggen en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien.

Naar aanleiding van de Week van de Opvoeding kan je in Tielt deelnemen aan drie laagdrempelige (ontmoetings)activiteiten.


Inspiratiesessie ‘Rondpunt’, verbinding als het vierkant draait

Wanneer er spanning in de lucht hangt, verval je snel in verwijten of oordelen. Maar achter die scherpe woorden schuilt vaak het verlangen begrepen te worden. Want het is fijn als anderen rekening houden met je behoeften.
In deze inspiratiesessie neemt Frederik Imbo je mee door het landschap van de ‘verbindende communicatie’. Je beleeft een bewogen rit, maar bent nadien heel wat inzichten en tips rijker. Met als gevolg minder conflicten, meer innerlijke rust en een aangenamere sfeer!

Dinsdag 21 mei
Om 19u00
Gildhof Cultuurcentrum Tielt - Herman Verscheldenzaal, Sint-Michielstraat 9
Gratis
Inschrijven via welzijn@tielt.be


Rust in hoofd en huis voor ouders

Het gezinsleven kan best druk en stresserend zijn waardoor het als ouder niet evident is om zelf innerlijke rust te ervaren en de kalmte te bewaren.
Met deze Rots- en Watertraining werk je onder begeleiding van Lien Verledens en Marjolein Devriendt op een lichaamsgerichte manier aan jouw veerkracht en weerbaarheid als ouder.

  • We oefenen om stevig in je schoenen te staan en duidelijke grenzen aan te geven.
  • We brengen hoofd en lichaam tot rust via ademhalings- en ontspanningsoefeningen.
  • We leren om te gaan met onze emoties en gedachten waardoor we beter in staat zijn om de emoties van kinderen/jongeren te helpen reguleren.

Woensdag 22 en 29 mei, 5 juni
19u30-21u00
Buurthuis Dierdonk-Zwartegevel, Zwartegevelstraat 66
Gratis
Inschrijven via welzijn@tielt.be


Spelen is van alle tijden!

Stelten lopen, knikkeren, hinkelen, elastiekspringen, bikkelen, haken, eendjes vissen, sjoelbak, tafelkegel … Spelen is van alle tijden. Waarmee speelde je zelf als kind? Kom het tonen en leer het je (klein)kinderen.

Woensdag 22 mei
14u00-16u00
Onder de Torens Aarsele, Aarselestraat 4
Gratis


DOE MEE MET DE LANGSTE VLAGGENLIJN

Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Ze verdienen het om even in de spotlights gezet te worden! Dit jaar doen we dat door een vlaggenlijn uit te hangen. De vlaggenlijn staat symbool voor verbinding, het thema van de Week van de Opvoeding. Maak samen met kinderen, gezinnen, buurtbewoners, organisaties en vrijwilligers kleurrijke vlaggenlijnen en hang deze op in je wijk, je school … Inspiratie en sjablonen vind je via www.vvsg.be/weekvandeopvoeding. Meer info via welzijn@tielt.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 april 2024