naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomerse fietstip: trappen en tappen in het Tieltse

Er is een nieuwe fietskaart uit: ‘Trappen en tappen in het Tieltse’. De route is gratis te verkrijgen aan onder meer de Onthaalbalie van het stadhuis.

 

Seizoensfietsroute

Fietsen of kuieren en onderweg even pauzeren om te nippen aan een lokaal biertje op een zonnig terras. Met je partner, met vrienden of familie. Dat is de zomer op zijn best! De nieuwe seizoensfietskaart van het Brugse Ommeland presenteert de bieren van de streek en geeft tips voor proefadresjes.

Er is keuze tussen twee fietslussen van 24 en 25 km om in Tielt, Pittem, Wingene en Ruiselede op ontdekking te gaan.

Lus 1 brengt je van Tielt via Pittem naar Schuiferskapelle.

Lus 2 brengt je van Tielt naar Ruiselede, Kanegem en Aarsele.

Je krijgt meer info over alle streekbieren uit de regio en ontvangt een overzichtje van leuke zomerse bierevenementen.

De seizoensfietskaart ‘Trappen en tappen in het Tieltse. Fietskaart met lokale bieren, brouwerijen en proefadresjes’ is gratis te verkrijgen aan de Onthaalbalie stadhuis en bij de aanvullende infopunten toerisme. De routes zijn tot eind september toegankelijk.

 

Bierommetje

In het centrum van Tielt kan je eveneens een bierommetje maken. Op vier locaties in het stadscentrum staan er tot eind september infoborden over het Tieltse brouwerijverleden. Als je deelneemt aan de wandelzoektocht van de seizoensfietsroute ‘Trappen en tappen in het Tieltse’ of de zoektocht in het Vakantiemagazine van KW, dan vind je alle antwoorden op deze informatieborden. En wie weet win je zelfs een Tieltse biermand of een andere leuke prijs. Doen!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 juni 2017