naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Natuur - Zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november is het Dag van de Natuur en mogen we de oermens in ons weer naar boven halen. Dit jaar voeren we een aantal leuke werkzaamheden uit om de kamsalamander in Tielt verder een duwtje in de rug te geven!

 

In Tielt werken Natuurpunt De Torenvalk en stad Tielt al jaren samen om tijdens de Dag van de Natuur een bijzondere activiteit aan te bieden. Op de Dag van de Natuur kan iedereen (jong én oud) iets betekenen voor de natuur in Tielt.

Het is een dag waarop je samen met vele andere vrijwilligers de handen uit de mouwen steekt om aan de natuur te werken. Een dag met ook veel ‘leute’ onder elkaar.

 

Enkele jaren geleden verzetten we met veel enthousiastelingen, op een zéér regenachtige dag, heel wat werk in het Kamgebied aan de Meerlaantjesstraat.

De kamsalamander was hiermee zéér blij. Zo blij dat er nu maar liefst 76 kamsalamanders zijn aangetroffen in het Kamgebied. Daarmee vestigen we een record voor West-Vlaanderen. Iedereen die toen meewerkte, mag daar zeker trots op zijn!

 

Dit jaar voeren we opnieuw een aantal toffe werkzaamheden uit ten behoeve van de kamsalamander. Zijn leefgebied zal namelijk op korte termijn verder worden uitgebreid na het afsluiten van de spoorwegovergang in de Driesstraat. We bereiden de kamsalamander alvast voor op deze veranderingen en jij kunt hieraan meewerken.

 

Wat gaan we allemaal doen?

  • Knotten van knotwilgen
  • Verplanten van een aantal struiken
  • Een andere plaats kiezen voor de houtril
  • Maken van een nieuwe houtril
  • Maken van een hooimijt

 

Wat breng je mee?

In elk geval laarzen of goede wandelschoenen die vies mogen worden, een spade, een handzaag, handschoenen en misschien regenkleding, afhankelijk van het weer.

 

Wat bieden Natuurpunt De Torenvalk en stad Tielt aan?

Veel werkplezier, drankjes en koekjes tijdens het werk en een warme kop soep voor ’s middags. Je lunch breng je zelf mee.

 

Waar en hoe laat spreken we af?

Zaterdag 18 november om 8u30 uur aan Meerlaantjesstraat 11, Tielt.

 

Inschrijven kan via www.detorenvalk.be. Daar kies je project 4. Zo ben je ook meteen verzekerd. Tot Kams!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 oktober 2017
Dag van de Natuur

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht