naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand 2018

Maart = Jeugdboekenmaand. In de Tieltse bib valt weer heel wat te beleven. Thema dit jaar is ‘wetenschap & techniek’, onder de noemer EUREKA!.

Wetenschap is creatief zijn, lezen ook

Wetenschap en techniek, dat is veel informatie, maar ook veel fantasie. Losse puzzelstukjes moet je  in je hoofd creatief op de juiste plaats leggen. Met lezen gaat het net zo. Je hebt een boek vol letters en woorden. Allemaal losse deeltjes. Maar in je hoofd gebeurt het echt. Daar maak je er een verhaal van. Daar beleef je alles.

 

Jeugdboekenmaand in Tielt: diverse activiteiten

 

Leesactie: knikkerlezen – van 1 tot en met 31 maart

We proberen de jongste lezertjes van 6 tot 12 jaar zoveel mogelijk te laten lezen: op één maand 500 kilogram boeken! Alle ingeleverde jeugdboeken worden gewogen en de leestoren houdt de score bij.

 

Het knikkerfeest – 31 maart – van 9u30 tot 12u00 - bib

De kinderen krijgen één knikker per 200 gram gelezen boeken. Een groot knikkerfeest in de bib sluit de Jeugdboekenmaand feestelijk af. Iedereen welkom om te spelen met allerlei knikkerspelletjes.

 

Het voorleesuurtje – woensdag 14 maart – 15u00 tot 16u00 - bib

De allerjongsten kunnen nog niet lezen, maar genieten toch al van boeken dankzij onze voorlezers. Zij vertellen over twee nijlpaarden die allebei het allereerste nijlpaard op de maan willen worden.

 

Het muzisch spektakel – dinsdag 20 maart – 19u30 tot 21u00 - Europahal

Muzisch spektakel rond de Jeugdboekenmaand door leerlingen van het zesde leerjaar van de Heilige Familie samen met Vives hogeschoolstudenten.

 

Het bibspel

Kinderen van het derde en vierde leerjaar spelen het bibspel, waarbij ze spelenderwijs ontdekken hoe hun weg te vinden in de bib.

 

Voor volwassenen: Boterhammen in de bib – donderdag 15 maart – 12u15 tot 13u15 - bib

‘Wetenschap en techniek’, een thema dat blijft boeien, ook voor wie de kinderjaren al is ontgroeid.  Geerdt Magiels vertelt hoe dit thema steeds vaker via onverdachte wegen ons leven binnensluipt: ‘Hoe wetenschap onze wereld duurzamer maakt’.

 

MEER INFO

BIBLIOTHEEK

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 februari 2018