naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word curieuzeneus en help mee de luchtkwaliteit meten

CurieuzeNeuzen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij burgers gegevens inzamelen rond de luchtkwaliteit in hun specifieke regio. Doel is om aldus de gehele Vlaamse regio in kaart te brengen.

 

 

20.000 meetpunten zijn er nodig, waar een eenvoudige meetopstelling opgehangen aan een raam de concentratie aan stikstofdioxide (NO2) constateert.

Zo kan men de gevolgen voor onze gezondheid beter inschatten ; NO2 is immers een belangrijke indicator van luchtverontreiniging veroorzaakt door het verkeer.

Om CurieuzeNeuzen wetenschappelijk te doen slagen, is een maximale geografische spreiding van alle meetpunten noodzakelijk. Wil jij thuis of op het werk mee de luchtkwaliteit helpen meten? Schrijf je dan tot dinsdag 20 maart in via https://curieuzeneuzen.be.

Stad Tielt doet ook mee en suggereerde alvast het stadhuis als mogelijk meetpunt. Alle finaal geselecteerde Tieltenaren krijgen via de stad een terugbetaling van de 10 euro deelnamekosten. Daarvoor volstaat het je betalingsbewijs digitaal aan te bieden via stadspunt@tielt.be of fysiek bij het Stadspunt zelf.

De meting zelf loopt van zaterdag 28 april tot zaterdag 26 mei 2018.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 maart 2018
Curieuzeneuzen

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht