naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsreis Gross-Gerau - 17 tot 20 augustus

In het kader van het themajaar 'Tielt verenigt' organiseert Stad Tielt samen met De Meibloem een groepsreis naar onze Duitse zusterstad Gross-Gerau.

 

Tijdstip

De reis loopt van vrijdag 17 augustus t.e.m. maandag 20 augustus 2018. Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus vinden er wijnfeesten plaats in Gross-Gerau. Wijnproducenten uit de regio zakken dan af naar het centrum om er hun lokale wijnen te laten proeven. Het leek ons een uitgelezen kans om de groepsreis in dit weekend te organiseren.

 

Hotel

We vonden het belangrijk om een hotel uit te kiezen gelegen in het centrum van Gross-Gerau. Dat maakt dat deelnemers aan de groepsreis zich niet gebonden hoeven te voelen aan de groep. Elkeen kan zelfstandig het centrum van Gross-Gerau verkennen en deelnemen aan de wijnfeesten aldaar.

De keuze viel op het comfortabele en gezellige familiehotel ‘Hotel Adler’. Het hotel voelt zeer huiselijk aan en beschikt over een binnenzwembad en sauna. Het ontbijt is er zeer verzorgd en de avondmalen met lokale streekproducten worden in een aparte ruimte geserveerd. Er werd gekozen voor de formule halfpension.

 

Programma

Dag 1 – vrijdag 17 augustus | Tielt  - Gross-Gerau

Vertrek om 7u00 vanuit Tielt. Via Luik (koffiestop) en Keulen rijden we naar Gross-Gerau. Onderweg vrij middagmaal in een wegrestaurant. Na de check-in bij Hotel Adler (15u00) worden we om 17u00 verwacht in het oude stadhuis voor een ontvangst met de burgemeester van Gross-Gerau en de Europese vrienden van aldaar.

Na ons avondmaal in Hotel Adler leren we de lokale wijnproducenten kennen tijdens de wijnfeesten.

 

Dag 2 – zaterdag 18 augustus |Gross-Gerau – Michelstadt – Brauhaus Faust in Miltenberg

We vertrekken om 9u30 door de heerlijke natuur van Odenwald naar het pittoreske stadje Michelstadt voor een rondleiding van anderhalf uur door een lokale gids. Deze gezellige stad is de oudste van het Odenwald met vele kleurrijke vakwerkhuizen. Na een vrij middagmaal bezoeken we om 14u30 brouwerij Faust in Miltenberg, uiteraard mét bierdegustatie. Het avondmaal nuttigen we opnieuw in Hotel Adler.

 

Dag 3 – zondag 19 augustus | Gross-Gerau – Frankfurt

Frankfurt is de grootste stad van Hessen en ligt aan de oevers van de Main. De stad is het financiële hart van Duitsland én van Europa. Daarnaast staat Frankfurt ook bekend als belangrijke beurzenstad. We verkennen met een gids deze boeiende stad en maken eerst een stadsrondrit per autocar. Zo ontdekken we de vele wolkenkrabbers en eveneens het historische gedeelte van de stad. Na een vrij middagmaal schepen we in voor een boeiende boottocht op de Main.

 

Dag 4 – maandag 20 augustus | Gross-Gerau – Tielt

Na het ontbijt verlaten we Gross-Gerau en rijden we huiswaarts. Onderweg bezoeken we Limburg an der Lahn, een schilderachtig oud stadje met mooie vakwerkhuizen. Van welke kant je ook komt, je ziet van ver de Limburger Dom met zijn zeven torens. Bezoek, vrije tijd en vrij middagmaal ter plaatse om daarna via Keulen en Luik omstreeks 19u00 terug in Tielt aan te komen.

 

Kostprijs

376 euro per persoon (465 euro per persoon met toeslag eenpersoonskamer)

  • Inbegrepen in de prijs: drie overnachtingen met ontbijt en avondmaal Hotel Adler, busvervoer, rondleiding Michelstadt en Frankfurt, bezoek brouwerij Faust en boottocht Frankfurt.
  • Niet inbegrepen in de prijs: vier vrije middagmalen, dranken en een annulatie- en bijstandsverzekering (5 procent op het reisbedrag).

 

Infomoment

Op donderdag 5 april om 18u30 organiseert Stad Tielt een vrijblijvend infomoment. Het programma van de reis wordt gepresenteerd aan geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom!

Locatie: Stadhuis Tielt, Markt 13, 8700 Tielt – oude voorhal – ingang via Marktzijde

 

Inschrijving en betaling

Inschrijven en betalen gebeurt via De Meibloem. Dit kan op deze manier:

-          Telefonisch: 051 40 18 23 

-          Via e-mail: info@demeibloem.be

-          Via een bezoek aan het kantoor in de Kasteelstraat 149, 8700 Tielt.

Vermeld steeds uw naam, adres, geboortedatum, al dan niet een reisverzekering, … Uw inschrijving is pas definitief na de opmaak van het reiscontract + storting van een voorschot van 75 euro per persoon op het rekeningnummer van De Meibloem BE41 7380 3226 1010. Ongeveer een maand voor afreis volgt nog een infobrief met de laatste inlichtingen + verzoek tot saldobetaling.

 

De inschrijvingen lopen tot 20 mei. Na deze datum zijn de kamers op aanvraag. De reis gaat door vanaf 30 deelnemers – het maximaal aantal deelnemers is 45.

Er snel bij zijn is dus de boodschap!       

 

MEER INFO:

Medewerker Vrije Tijd

Markt 13, Tielt - T 051 42 82 56

vrijetijd@tielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 maart 2018