naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Peter Koelewijn & The Rockets op Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Reeds verschillende jaren viert de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid in samenwerking met het stadsbestuur het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Er wordt een kindernamiddag georganiseerd en in de vooravond een academische zitting. Het feest wordt traditioneel afgesloten met een gratis marktoptreden om 21u00. En dit jaar is het een artiest van formaat! Op woensdag 11 juli mag Tielt niemand minder dan Peter Koelewijn en zijn Rockets ontvangen!

Peter Koelewijn stond niet alleen met The Rockets, maar ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn pluimen als producent. 

In 1960 hadden Peter en zijn Rockets met ‘Kom van dat dak af’ een dikke hit te pakken. In 1971, 1981 en 1989 dook ditzelfde nummer opnieuw op in de hoogste regionen van de Nederlandse hitparade.

Ook in Vlaanderen bleef Koelewijn niet onbesproken. Nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘Angeline m’n blonde sexmachine’, ‘Bonnie’, ‘KL 204 (als ik God was)’, ‘Happy Xmas’, ‘Veronica sorry’, ‘Sprong in het duister’, ..  en ‘Je wordt ouder papa’, galmden ook hier veelvuldig door de boxen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 60 jaar later, met muziek als rode draad door het leven van Koelewijn, grijpt hij nog eens terug naar zijn roots. Op zijn 77ste staat hij nog even graag op het podium als 50 jaar geleden!

Nostalgie met een stevige portie rock & pop. Zijn jullie er klaar voor?

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 11 april 2018
Koelewijn

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht