naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Kreuners topact op Tieltse Europafeesten

Op vrijdag 6 juli om 21u40 staan De Kreuners op het Marktpodium van de Tieltse Europafeesten. Daarmee is ook de line-up voor vrijdag volledig.

 

De Kreuners gaan opnieuw de baan op! Walter, Erik, Jan, Ben en Axl hebben er weer volop zin in.

Na enkele snel uitverkochte zaalshows in juni staan de jongens scherp voor een heuse zomertour. De jubileumeditie van de Europafeesten wilden ze  voor geen geld ter wereld missen. Op vrijdag 6 juli spelen zij op het Marktpodium de pannen van de Hallentoren. Als absolute topact op vrijdagavond hebben De Kreuners iets met 6 juli en Tielt. We mochten hen al twee keer eerder verwelkomen op 6 juli: in 1991 in de feesttent op het Rameplein en in 2001 op het Marktpodium.

Voor Walter was het ‘een geval van Grote Goesting’. Walter: ‘We merkten stilaan dat de grote goesting er weer was en dat bleek ook toen we een paar maanden geleden een paar keer in een repetitiekot afspraken. Dat was er muzikaal meteen boenk op, en vooral: het was weer heel plezant. Alle agenda’s vielen goed voor volgende zomer en de organisatoren zijn ook blij dat we weer opduiken. We kijken er echt naar uit.’

In 2012 ontvingen De Kreuners tijdens de uitreiking van de MIA’s de Lifetime Achievement Award voor hun verdienste voor de Vlaamse populaire muziek.

Eind vorig jaar verscheen de single ‘Viktoria (edit 2018)’, een cover van ‘Victoria’ van The Kinks. Binnenkort volgen nog andere releases via Warner Music.

Verwacht een Kreuners-optreden met grote hits als ‘Ik Wil Je’, ‘Zo Jong’, ‘Zij Heeft Stijl’, maar ook een fijne greep uit onbekender werk. En vooral: veel goed humeur!

 

Volledig programma Marktpodium vrijdag 6 juli:

19u40    LAURA TESORO

21u40    DE KREUNERS

23u30    MICHAEL SCHACK

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 mei 2018