naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Opvoeding - Diverse activiteiten 16, 17 en 23 mei

‘Opvoeden is samenspel: allemaal wereldburgers!’ is dit jaar het thema van de Week van de Opvoeding, die elk jaar plaatsvindt van 16 tot 23 mei.

Het gaat over hoe we allemaal deel uitmaken van deze grote wereld, hoe we daar allemaal ons steentje toe bijdragen en hoe we onze kinderen laten opgroeien tot wereldburgers! 

 

Het Huis van het Kind Tielt organiseert tijdens deze week een aantal boeiende activiteiten.

 

TYPISCH TIENERS 

Lezing door Sarah Van Gysegem

Sarah Van Gysegem schrijft voor het tijdschrift BOTsing van de Gezinsbond en is auteur van het praktische handboek ‘Typisch Tieners’ (Borgerhoff & Lamberigts, 2006).

In ‘Typisch Tieners’ vertelt Sarah, zelf mama van drie onder wie twee volbloed pubers, over alles wat typisch is aan tieners. Het is een verhaal over wispelturige hersenen en hormonen, draaiende ogen, slaande deuren en verschillende keren de eerste keer! Ze geeft eenvoudige tips om het samenleven met tieners vlot te laten verlopen, maar snapt perfect dat het niet altijd evident is om die toe te passen.

Datum: woensdag 16 mei

Tijdstip: 20u00-22u00

Locatie: Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt

In samenwerking met: Gezinsbond

 

VOORUIT OP DE BUIK!

Voordracht door Kind en Gezin

Door de ‘Back to sleep’-campagne, die het slapen van baby’s op de rug aanmoedigt, wordt er ook steeds minder buikligging bij baby’s in wakkere momenten toegepast. Daardoor vertraagt de motorische ontwikkeling en zien we steeds meer afgeplatte hoofdjes bij baby’s. Het blijft dus belangrijk om je kind ook op de buik te leggen vanaf de geboorte. In deze voordracht krijg je tips over het nut van buikligging.

Datum: woensdag 16 mei

Tijdstip: 19u30-21u00

Locatie: CLB, Grote Hulststraat 55, 8700 Tielt

 

OPVOEDINGSSTIJLEN VAN AUTORITAIR NAAR GEZOND STUREND

Lezing door Jolien Hoskens en Olivier Vanlimbergen

Jolien Hoskens is orthopedagoge en psychotherapeute en werkt met gezinnen en kinderen. Olivier Vanlimbergen is klinisch psycholoog en werkte meerdere jaren in de Bijzondere Jeugdzorg. Beiden zijn ook actief in het therapeutisch centrum DromenOverHoop uit Tielt.

Verschillende opvoedingsstijlen worden toegelicht om uiteindelijk stil te staan bij een opvoeding waarin ouders op een gezonde manier sturend zijn ten aanzien van hun kinderen. Deze stijlen zijn toepasbaar voor alle leeftijden. In deze lezing ligt de focus op de peuter- en kleuterleeftijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het merendeel van de ouders deze fase als de meest uitdagende ervaart. 

Datum: donderdag 17 mei

Tijdstip: 20u00-22u00

Locatie: Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt

 

SPELNAMIDDAG - OPVOEDEN IS SAMENSPEL

Verschillende partners van het Huis van het Kind (‘Bruggenbouwers’, academies en jeugdverenigingen) slaan de handen in elkaar om een wervelende namiddag uit te werken, met spelletjes rond samenwerking, emoties en vertrouwen.

Datum: woensdag 23 mei

Tijdstip: 14u00-17u00

Locatie: Het Reuzenhuis- treinproject, Gruuthusestraat 90, 8700 Tielt

 

Alle activiteiten zijn gratis. Graag inschrijven via sociaalhuis@ocmwtielt.be of T 051 40 90 52.

 

Meer info:

SOCIAAL HUIS

Deken Darraslaan 60 - Tielt

T 051 40 90 52

sociaalhuis@ocmwtielt.be - www.ocmwtielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 mei 2018
Week van de opvoeding

Openingsuren & contact

OCMW Tielt

adres
Deken Darraslaan 178700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht