naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Expo 'Under Construction' op Alexianenplein

De Tieltse Noord-Zuidraad, Stad Tielt en de Provincie West-Vlaanderen organiseren op het Alexianenplein de tentoonstelling ‘Under Construction’ over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 

De duurzame ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG’s) werden in 2015 goedgekeurd door de 193 landen van de Verenigde Naties op de VN-top in New York. Via de 17 ontwikkelingsdoelen wil men tegen 2030 een duurzamere wereld bereiken. Deze doelstellingen moeten onze maatschappij in de richting stuwen van een wereld die er zowel op economisch (‘prosperity’), sociaal (‘people’) als ecologisch vlak (‘planet’) op vooruitgaat, en dit in een veilige en vredevolle omgeving (‘peace’) met veel aandacht voor samenwerking (‘partnership’). Dit zijn dan ook de 5 P’s of pijlers van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

De 17 SDG’s worden visueel voorgesteld aan de hand van icoontjes. Ze zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen (MDG’s) en gelden voor elk land wereldwijd. (zie hieronder bij Downloads)

 

In de maand mei wil de Tieltse Noord-Zuidraad iedereen kennis laten maken met deze ontwikkelingsdoelen. Het is immers belangrijk om samen werk te maken van een duurzamere wereld. Ook voor lokale besturen is er in dit verhaal een belangrijke rol weggelegd. In dit kader ondertekende het stadsbestuur vorig jaar de engagementsverklaring van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) en neemt de stad ook deel aan een pilootproject van de VVSG rond de invoering van deze SDG’s op lokaal vlak.

 

Om samen te bouwen aan een duurzamere wereld maakte de Provincie West-Vlaanderen een laagdrempelige openluchttentoonstelling over de SDG’s. Van dinsdag 15 mei tot en met donderdag 24 mei is deze expo dagelijks te bezichtigen op het Alexianenplein.

 

Als aanvulling bij de tentoonstelling zijn er twee publicaties beschikbaar:

- een inspiratiegids voor scholen en verenigingen

- het gidsje ‘The Lazy Person’s Guide to Saving the World’ met concrete tips voor de burger

Beide publicaties kan je hier downloaden.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 mei 2018