naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe fietsroute 'Amusant Platteland'

Deze zomer lanceren we de themafietsroute 'Amusant Platteland'. Landbouw en landschap zijn de twee uitgangspunten van deze route die het vroegere ‘Landbouwleerpad’ vervangt.

 

De fietstocht brengt je langsheen verschillende landbouwbedrijven om kennis te maken met verschillende aspecten van de landbouw. Maar er is méér, want je krijgt niet alleen info over landbouw, maar je wordt ook ondergedompeld in het landschap, de natuur, de geschiedenis … Kortom, een ultieme blik op de streekidentiteit van onze regio!

 

Vier fietslussen

De overkoepelende fietslus (36 km) start op de Markt in Tielt. Daarnaast zijn er drie kindvriendelijke fietslussen. De route van 17 km start aan de Poelbergsite, de route van 15 km op het Dorpsplein in Schuiferskapelle en de route van 13 km in Kanegem-Dorp of Aarsele-Dorp. In elke dorpskern kan je eveneens inpikken op de overkoepelende fietslus.

 

Infoborden

De vier fietslussen zijn volledig bewegwijzerd met aparte bordjes. Heel handig fietsen dus. Elke route kreeg een kleurtje mee: de blauwe, rode, groene en gele route. Op 19 plaatsen onderweg hou je halt bij infoborden aan landbouwbedrijven.

 

Officiële opening op 1 juli

Je kan de fietsroute voor het eerst verkennen tijdens het openingsmoment op zondag 1 juli. Tijdens een tocht van zo’n 15 km krijg je uitleg van een streekgids en kan je proeven van streekeigen lekkers op twee landbouwbedrijven. We starten om 13u00 op de Markt in Tielt en eindigen in Brouwerij De Poes. Inschrijven via evenementen@tielt.be of T 051 42 81 15.

 

De fietsroute kwam tot stand met financiële steun van Leader Midden-West-Vlaanderen en met medewerking van de Land- en Tuinbouwraad Tielt en diverse andere instanties.

 

Je kan de fietskaart hieronder downloaden.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 15 juni 2018