naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Een daad voor ons klimaat

Op 14 juni gaven 8 burgemeesters en schepenen van de groep gemeenten van Klimaatoverleg Midwest en Moorslede het startschot voor de gezamenlijke communicatiecampagne 'Een daad voor ons klimaat'.

Voor dit initiatief werd samengewerkt met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).

 

20 % MINDER CO2-UITSTOOT

In het kader van het Burgemeestersconvenant engageren Tielt, Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Ruiselede, Wingene en Moorslede zich om de CO2-uitstoot met 20 % te laten dalen op het volledige grondgebied tegen 2020 (gemeten tegenover het referentiejaar 2011). 

 

CAMPAGNE

Onder de slogan ‘Een daad voor ons klimaat’ zullen de gemeenten volop inzetten op sensibilisatie naar de burger omtrent klimaat en energiebesparing. Er werd speciaal communicatiemateriaal ontwikkeld, zodat er voortaan via de verschillende gemeentelijke communicatiekanalen duidelijk gecommuniceerd kan worden over deze thema’s. Er werd ook een nieuw logo ontwikkeld voor de gemeenten van Klimaatoverleg Midwest. In de komende periode zal je hier onder meer via onze website, onze Facebookpagina en het Stadsmagazine mee kunnen kennismaken. 

 

ENERGIEGIDS

In het kader van de campagne is er ook een praktische digitale energiegids gelanceerd. Hierin kan je naast een kort woordje uitleg over onze gemeenschappelijke uitdaging vooral heel wat nuttige informatie en interessante links vinden, geïllustreerd met voorbeelden van gemeentelijke acties. De digitale versie kan je hier raadplegen onder de rubriek 'Downloads'.

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juni 2018
Daad voor ons klimaat

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht