naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Resultaten test BE-Alert

Stad Tielt deed op 5 juli mee aan de nationale testdag van Be-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Benieuwd naar de resultaten?

 

TIELT

Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert kregen een testbericht via sms. In totaal werden 756 sms'en succesvol verstuurd en die werden allemaal correct ontvangen.

Sommige sms's werden dubbel ontvangen. Dit is volgens het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken te wijten aan vertraging bij de operatoren. Door deze vertraging denkt het platform BE-Alert dat het bericht niet correct verzonden is en probeert het de boodschap opnieuw te verzenden. Hierdoor krijgen verschillende burgers het bericht twee keer. Dit wordt verder opgevolgd.

 

 

NATIONAAL

145 steden en gemeenten in België deden mee aan de test. Er werden in totaal meer dan 200.000 sms'en, 6.500 gesproken berichten en 108.000 e-mails verzonden. Het was de eerste maal dat het alarmeringsplatform op een dergelijke grote schaal werd getest. De komende weken zal het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken samen met alle partners deze test grondig evalueren met het oog op toekomstige verbeteringen.

Meer info via deze link.

 

WAT IS BE-ALERT? 

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 06 juli 2018
BE-Alert brand

Openingsuren & contact

Bestuursadministratie - Secretariaat

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 20
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht