naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt doet mee aan de allereerste Week van de Duurzame Gemeente

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, hobby of vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking? Dan ben jij beslist een Duurzame Held! Doe mee aan de campagne en stel je kandidaat vóór 15 augustus

Op 25 september viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Verenigde Naties-Agenda 2030, een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een duurzamere plek wil maken tegen 2030. Die doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

 

Week van de Duurzame Gemeente

Samen met meer dan 60 andere Vlaamse steden en gemeenten viert Tielt die verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september neemt Stad Tielt deel aan de Week van de Duurzame Gemeente, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Tijdens die week hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen Duurzame Helden in de kijker. Die helden zijn Tieltse burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die elk op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen en fungeren als inspirator.  

 

Tielt zoekt Duurzame Helden

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby of vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie of mondiale samenwerking? Dan ben jij beslist een Duurzame Held!

Doe mee aan de campagne en stel jezelf of een groep mensen samen kandidaat vóór 15 augustus via duurzaamheid@tielt.be.

Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Tielt een meer aangename, positieve, veilige, gezonde, eerlijke, rechtvaardige of duurzamere stad te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Er kunnen maximaal 17 Duurzame Helden aangeduid worden. Indien er meer kandidaten zijn, dan maakt de lokale werkgroep ‘Week van de Duurzame Gemeente’ een selectie.

 

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?

Die zet zijn of haar engagement gewoon door tijdens de campagneweek. Het stadsbestuur zorgt ervoor dat je over het nodige gratis campagnemateriaal beschikt om je heldenstatus in de kijker te zetten en creëert extra aandacht voor onze Duurzame Helden via alle eigen communicatiekanalen, de lokale media en de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

 

Startmoment

Op maandag 17 september om 19u00 vindt er in het stadhuis een startmoment plaats, waarbij ook onze Duurzame Helden in de kijker worden gezet.

 

Nog niet helemaal overtuigd?

Bekijk het promofilmpje van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG): www.youtube.com/watch?v=O6GGNPi2Voc&feature=youtu.be

Lees de campagnehandleiding op www.duurzamegemeente.be en alles over de SDG’s op www.vvsg.be/sites/sdgs

 

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 juli 2018
Duurzame helden

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht