naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsaankoop zonnepanelen

In september start in West-Vlaanderen opnieuw een groepsaankoop zonnepanelen. Je kan je hiervoor gratis en vrijblijvend inschrijven vanaf 1 september. Stad Tielt ondersteunt dit initiatief.

 

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Door zelf stroom op te wekken, ben je bovendien minder afhankelijk van je energieleverancier. Je bespaart ook jarenlang op je energiekosten en je draagt bij aan een duurzame toekomst door de vermindering van je CO2-uitstoot.

Stad Oostende en AG EOS namen opnieuw het initiatief om een groepsaankoop zonnepanelen te organiseren in de provincie West-Vlaanderen. Via de groepsaankoop kan je een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Je wordt hierbij duidelijk en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen. Gedurende het gehele traject staan er medewerkers ter beschikking om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als er toch iets niet naar wens zou verlopen.

 

INSCHRIJVEN VANAF 1 SEPTEMBER

Via www.wijkiezen.be kan je je gratis en vrijblijvend inschrijven vanaf 1 september tot en met 2 oktober. Op 3 oktober vindt een veiling plaats en vanaf 22 oktober ontvang je een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Tot 7 december krijg je de tijd om te beslissen of je daarop ingaat. Er wordt naar gestreefd om voor de zomer van 2019 het zonnepanelensysteem te installeren.

 

WIE KAN ZICH INSCHRIJVEN?

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar, kunnen deelnemen. Ook als KMO of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

 

MEER INFO OVER DEZE GROEPSAANKOOP?

Heb je vragen of wens je meer informatie over deze groepsaankoop? Bel vanaf 1 september het gratis telefoonnummer 0800 26 829 of stuur een e-mail naar zonneenergie@wijkiezen.be. Ook op de website www.wijkiezen.be vind je meer info.

 

ZONNEPANELEN: NOG STEEDS INTERESSANT

Zonnepanelen zijn nog steeds rendabel, ook na de invoering van het prosumententarief en het wegvallen van subsidies. In ons land worden vooral netgekoppelde systemen geplaatst. Een fotovoltaïsche installatie (uit polykristallijn silicium) produceert per kWp* vermogen gemiddeld  900 kWh zonnestroom per jaar. De kostprijs is nu ongeveer 1.400 euro ** per kWp. Een installatie van 4 kWp, die een doorsnee gezin bijna volledig van stroom voorziet, kost gemiddeld 5.600 euro**. Rekening houdend met de huidige tarieven kan je zo jaarlijks gemiddeld 550 euro besparen, waardoor je de investering in ongeveer 10 jaar kan terugverdienen. Zonnepanelen hebben een levensduur van minimum 25 jaar.

*Het vermogen (onder standaardcondities) van PV-panelen wordt uitgedrukt in kilowattpiek (kWp). Het rendement van zonnepanelen wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

** BTW niet inbegrepen

 

DE ZONNEKAART

Via www.energiesparen.be/zonnekaart kan je de Zonnekaart voor Vlaanderen raadplegen. Met deze tool kan je nagaan hoe geschikt een gebouw is voor zonne-energie. Voor gebouwen met een goede score wordt ook een eerste inschatting gemaakt van de kostprijs en de opbrengst van een installatie. Het is wel van belang dat je het resultaat nauwkeurig bekijkt en verder verfijnt met een erkend installateur.

 

Meer interessante informatie over zonnepanelen vind je op www.energiesparen.be/zonnepanelen en www.vreg.be/nl/zonnepanelen.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 augustus 2018
groepsaankoop zonnepanelen

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht