naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bestel gratis wilgenpoten

Landschapszorg is een stokpaardje van het Stad-Land-schap. Voor het vijfde jaar op rij pakt het daarom uit met ‘Bewilg het landschap’, een actie waarbij je gratis wilgenpoten kan verkrijgen om deze winter in je weide of landschapstuin aan te planten.

 

De vorige vier seizoenen werden maar liefst 3.150 wilgenpoten uitgedeeld via de gemeenten van ’t West-Vlaamse hart en Natuurpunt.

Knotwilgen bieden heel wat voordelen: ze zorgen dat drassige weilanden droger worden, bieden een schuilplaats aan veel dieren en insecten, houden beekkanten vast, verfraaien ons landschap en ze zijn bovendien een echte houtmijn. Een grote knotwilg levert om de zeven jaar een goeie kubieke meter hout. In de kachel zorgt dit hout voor heel wat warmte en gezelligheid op koude dagen!

Het Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart zet dan ook alles op alles om deze bomen te behouden en hun aantal op te krikken. En daarom kan je ook dit jaar weer gratis wilgenpoten bestellen. Speel het aantal en de locatie waar je ze zal planten door via de website hieronder en je wordt op de hoogte gebracht van de datum en locatie van afhaling in je buurt.

Meer info en bestellenwww.westvlaamsehart.be/bewilghetlandschap - T 051 27 55 50

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 04 oktober 2018
bewilg het landschap

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht