naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Rode brievenbus Europalaan verdwijnt

Bpost snoeit vanaf 26 november in zijn netwerk van rode brievenbussen. In Tielt verdwijnt slechts één bus: die ter hoogte van de Europalaan 79.

Bpost neemt de beslissing als gevolg van een aantal ontwikkelingen de afgelopen jaren. Zo staat de klassieke briefwisseling zwaar onder druk, terwijl het aantal pakjes in belangrijke mate toeneemt. De laatste vijf jaar zag het postbedrijf het volume brieven (zowel de zakelijke post als de brieven van overheden en particulieren) met 20 procent dalen. Deze daling is ook te voelen in het netwerk van 13.000 rode brievenbussen; in sommige wordt nog amper post gedeponeerd. 

Door deze evolutie dringt een aanpassing van het netwerk zich op. De minst gebruikte brievenbussen worden weggenomen, maar voldoende bereikbaarheid blijft gegarandeerd. Daarbij blijft ook de regel behouden dat in elke gemeente minstens één brievenbus na 17u00 wordt gelicht.

Vanaf 26 november haalt bpost de eerste brievenbussen weg. Het is nog niet duidelijk wanneer de bus in de Europalaan 79 precies verdwijnt. Het postbedrijf laat weten dat zijn klanten op de hoogte gebracht zullen worden via een bericht op de bus. Tegen eind maart 2019 moeten alle bussen verwijderd zijn. 

In de rubriek 'Downloads' hieronder vind je een volledig overzicht van de servicepunten van bpost (postkantoren, postpunten en rode brievenbussen) in Tielt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 november 2018