naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groepsaankoop groene energie

Wie wil besparen op zijn energiefactuur en het milieu een warm hart toedraagt, kan zich nog tot en met 5 februari gratis en vrijblijvend inschrijven voor een nieuwe groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen.

 

Voor wie?

Inschrijven kan voor elektriciteit en/of gas en is mogelijk voor iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen. Ook ondernemers met een professioneel contract en een jaarlijks gemeten meter (met een verbruik beperkt tot 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh gas) kunnen inschrijven.

 

Hoe werkt het?

De provincie West-Vlaanderen bundelt alle inschrijvingen en biedt die grote groep als één aantrekkelijke klant aan op de energiemarkt. Op een veiling op 6 februari brengen energieleveranciers hun beste bod uit voor een eenjarig energiecontract voor elektriciteit en/of gas. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Uiterlijk op 22 februari ontvang je je persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw energieverbruik het meest voordelige bod uitbracht en tot en met 25 maart heb je de tijd om te beslissen of je op het aanbod ingaat.

 

Begeleiding en inschrijvingen

De provincie zorgt voor begeleiding vanaf de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar het voordelige groepsaankoopcontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 5 februari via de website www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie West-Vlaanderen). Neem een jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel 0800 18 711. Heb je geen toegang tot internet, dan kan je vanaf 1 december elke donderdag van 9u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 18u00 terecht bij de Woonwinkel Tielt.

 

Succesvolle groepsaankopen de afgelopen 7 jaar

De groepsaankoop van 2017 was een groot succes. Maar liefst 55.936 gezinnen en 2.830 bedrijven schreven zich in. Respectievelijk 68 en 66 procent van hen stapten over naar een voordelig én groen groepsaankoopcontract. Gemiddeld bespaarden zij maar liefst  200 euro! Ook als je eerder voor een voordelig energiecontract koos (al dan niet via een groepsaankoop), kan je besparen door je in te schrijven. Je huidige contract kan namelijk verlengd worden aan duurdere prijzen.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 november 2018
groene energie

Openingsuren & contact

Woonwinkel Regio Tielt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 81
Nieuwsoverzicht