naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Academies - 18 t.e.m. 24 februari

Op 23 februari is het feest voor de 170 academies in Vlaanderen. Dit jaar gaan ze aan de slag met het thema ‘Tijd voor Kunst’. In Tielt organiseren beide academies in plaats van een Dag van de Academies een Week van de Academies.

 

STEDELIJKE KUNSTACADEMIE

Maandag 18 februari tot en met zaterdag 23 februari
Groepstentoonstelling studenten
In de voorhal van het stadhuis wordt een selectie gepresenteerd uit het atelierwerk van volwassen studenten uit de academie. Aan de hand van schetsen, studies, collages … krijg je een goed zicht op de artistieke dynamiek in het atelier. De klemtoon ligt op het onderzoek en het werkproces, veeleer dan op het afgewerkte resultaat. Open tijdens de openingsuren van het stadhuis.


Dinsdag 19 februari tot en met vrijdag 22 februari

Open ateliers
Nieuwsgierigen kunnen gratis een bezoek brengen aan de academie en één of meerdere ateliers aan het werk zien.


Woensdag 20 februari om 20u00

Kunstkwis
U K(w)iest! en de Stedelijke Kunstacademie organiseren samen een kunstkwis in sporthal De Ponte. Niet alleen studenten, maar ook gelegenheidsploegen en liefhebbers van buiten de academie zijn van harte welkom. Gratis inschrijven voor je groep van 4 personen via www.academietielt.be.


Zaterdag 23 februari van 8u30 tot 13u00

Stadsjungle
De kinderen en jongeren van de academie bouwen op de speelplaats van de Godelieveschool een spectaculaire openluchtinstallatie met lianen, oerwoudbewoners en waterpartijen. Dit is meteen het startschot voor de gestage opbouw van de eindejaarstentoonstelling met de twee jaarthema’s waarrond gewerkt wordt: ‘jungle’ en ’schaal’.

 

STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD

Maandag 18 februari en woensdag 20 februari om 19u00
Toonmomenten van laatstejaars muziek in de auditiezaal van de academie.


Donderdag 21 februari om 20u00 en vrijdag 22 februari om 19u30

CONCERT
Benefiet dubbelconcert van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in de Europahal. Onder leiding van Kapelmeester kapiteincommandant Yves Segers en Onderkapelmeester adjudant-majoor Hans Demeurisse, met als solist onder andere de Tieltse klarinettist David Van Maele. Ten voordele van vier Tieltse goede doelen: Foton, Me To You, Mivalti en Pamperbank. Tickets via www.academietielt.be/gidsen.


Zaterdag 23 februari om 17u00

Voorstelling ‘Tijd voor Kunst’ door leerlingen SAMW Tielt in Cultuurcentrum Gildhof. Gratis, wel reserveren via www.academietielt.be


Zondag 24 februari

Clarinet Event
VLAMO West-Vlaanderen organiseert in de Europahal een klarinetdag voor alle klarinettisten, ongeacht het niveau. Dompel je onder in een gemoedelijke sfeer en neem deel aan masterclasses, workshops en het clarinetchoir. Om 17u00 is er een slotconcert. Inschrijven kan tot 11 februari via www.vlamo.be.

 

Alle info en het uitgebreide programma vind je op www.academietielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 08 februari 2019