naar top
Gemeente staden

Lancering Verhalen van Vriendschap

Vanaf maart lanceert de bib beklijvende audioverhalen over vriendschap, samengesteld door leerlingen uit het secundair onderwijs. Maandag 25 februari is iedereen welkom op de voorstelling van het project.


De achtergrond

De bib brengt verhalen tot bij de mensen maar moeten dat altijd letters op papier zijn? De populariteit van de podcast bewijst dat we anno 2019 ook graag al eens een verhaal met onze oren consumeren. Samen met leerlingen van De Bron in Tielt ging de bib met audioverhalen aan de slag…

Een twintigtal leerlingen gingen op zoek naar bijzondere verhalen van vriendschap (thema van de Jeugdboekenmaand 2019) en ze namen het op als audioverhaal.

Niet elke vriendschap is hetzelfde. Sommigen doorstaan moeiteloos stormachtige tijden, anderen sterven al snel een stille dood. Vriendschap schuilt ook dikwijls in hoekjes waar we het niet verwachten. Al deze beklijvende verhalen willen we natuurlijk delen met het publiek.

 

Lancering

Op maandag 25 februari vanaf 18u00 wordt dit project voorgesteld in de bib. Na de officiële woordjes kan je er alvast één audioverhaal in primeur beluisteren. Iedereen is welkom, inschrijven is niet nodig.

Op www.verhalenvanvriendschap.be krijg je meer uitleg over het project en kan je alle audioverhalen beluisteren.

 

Onderdeel van programma Jeugdboekenmaand

De audioverhalen maken deel uit van het aanbod binnen de Jeugdboekenmaand. In maart organiseert de bib immers heel wat activiteiten om jeugdliteratuur in de spotlights te zetten.

Hou alvast volgende data in de gaten:

  • Maandag 25 februari: Lancering van het audioverhalen-project ‘Verhalen van Vriendschap'
  • Woensdag 6 maart: Binnenspeeldag in de bib
  • Woensdag 13 maart: Muzikaal voorleesuurtje rond het verhaal 'Lotta en de slodderkip'
  • Dinsdag 26 maart: Muzisch spektakel in de schouwburg van Gildhof Cultuurcentrum Tielt
  • Zaterdag 30 maart: Slotfeest van de Jeugdboekenmaand met de Boutique Madammen

Meer informatie over deze activiteiten vind je ook via deze link.

 

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 februari 2019