naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Zorg - Zondag 17 maart

Op zondag 17 maart kan je een kijkje nemen achter de schermen van de zorg- en welzijnssector. Meer dan 230 organisaties zetten die dag hun deuren open. Meteen ook hét moment voor Zorg Tielt, de nieuwe welzijnsvereniging van het Lokaal Bestuur Tielt, om zich aan je voor te stellen.

 

Zorg Tielt biedt een waaier van diensten aan in de ouderenzorg.

Het woonzorgcentrum Deken Darras, de assistentiewoningen Residentie Ampe, de bejaardenwoningen in Aarsele, het dienstencentrum ’t Vijverhof, de thuiszorgdiensten en het centrum voor dagverzorging Huyse Kenhoft zijn gekend in het zorglandschap van Tielt. Samen vormen zij sinds 1 januari Zorg Tielt, een organisatie met 190 medewerkers in de ouderenzorg. Ben je al gebruiker van onze diensten? Kom dan toch eens langs om kennis te maken met onze toekomstplannen en ontdek wat we nog voor jou of jouw familie kunnen betekenen. Ken je onze diensten nog helemaal niet? Dan is de Dag van de Zorg hét moment om onze dienstverlening in woon- en thuiszorg te leren kennen!

 

Wat valt er te beleven op 17 maart?

Tijdens de Dag van de Zorg kan je tussen 10u00 en 17u00 uitgebreid kennismaken met onze werking en diensten. Hoe verloopt een opname in het woonzorgcentrum? Welke activiteiten biedt het dienstencentrum aan? Hoe verloopt een dag in het dagverzorgingscentrum? Hoe werkt de dienst ‘maaltijden aan huis’ en waar worden onze maaltijden bereid?

De personeelsdienst is aanwezig in het woonzorgcentrum en informeert je graag over een job in onze welzijnsvereniging.

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers. Vraag er ons zeker naar bij jouw bezoek of bezoek de infostand in het woonzorgcentrum. Maar bovenal zal je onze enthousiaste medewerkers ontmoeten die je graag te woord staan!

 

PRAKTISCH

  • Je kan gebruikmaken van ons vervoer met de minibus tussen de verschillende locaties.
  • Parkerenkan gemakkelijk op de parking van de Kringwinkel, Deken Darraslaan 60.
  • Op elke locatie ontvang je een plannetje dat je verder op weg helpt.
  • Met aangepaste activiteiten en een kleine attentie voor de jongste bezoekers.
  • We bieden je graag een hapje en een drankje aan in een van de cafetaria’s.

 

DIENSTENCENTRUM ’T VIJVERHOF, BIJ JOU IN DE BUURT!

Ontdek onze werking en toekomstplannen

In het dienstencentrum 't Vijverhof wordt een breed gamma van activiteiten aangeboden voor alle 55-plussers. Iedereen is er echter welkom. Zo kan je een hobby uitoefenen in clubverband, een cursus volgen of informatie inwinnen tijdens een voordracht. Elke werkdag is onze gezellige cafetaria open voor een heerlijke koffie of warme kom soep. Eet je ’s middags liever niet alleen, dan kan je in het dienstencentrum een warme maaltijd verkrijgen. Verder kijken we samen met de

thuiszorgcoördinator die ook in het dienstencentrum werkzaam is met welke thuiszorgdiensten, zoals de maaltijden aan huis, de minder mobielen centrale, de klusjesdienst, de boodschappendienst ... we jou of jouw familielid in de thuisomgeving kunnen ondersteunen. Ook benieuwd? Kom dan zeker een kijkje nemen.

 

Meer info

Centrumleidster Griet Deroo

Thuiszorgcoördinator Delphine Theuninck

Kortrijkstraat 68, Tielt

T 051 40 26 46

dienstencentrum@ztielt.be

thuiszorgdienst@ztielt.be

 

WZC DEKEN DARRAS BLIJFT VERNIEUWEN

Wij zetten in op persoonlijke benadering

Het woonzorgcentrum is een instelling met 180 kamers die zeer veel mogelijkheden en faciliteiten biedt voor zowel semi-valide als zorgbehoevende bejaarden.

Bejaarden kunnen bij ons terecht voor de nodige verzorging of verpleegkundige hulp en voor alle

assistentie bij de activiteiten van het dagelijks leven. Daarnaast hechten wij minstens evenveel belang aan het leven en wonen in ons woonzorgcentrum. Wij streven steeds naar een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en een individuele benadering.

De voorbije 25 jaar werd ook verder geïnvesteerd om de accommodatie up-to-date te houden, aangepast aan de hedendaagse noden.

Kom tijdens deze opendeurdag onze vernieuwingen bekijken en ervaren wat het leven en werken in ons woonzorgcentrum omvat.

 

Meer info

Directeur Hilde Van Maele

Schependomstraat 4, Tielt

T 051 42 79 70

woonzorgcentrum@ztielt.be

 

HUYSE KENHOFT, BLIK IN DE TOEKOMST

Wij delen jouw dagelijkse zorg

Al 30 jaar staat ons professioneel team klaar om in een gezellige en huiselijke sfeer opvang, verzorging en een zinvolle dagbesteding te bieden aan zorgbehoevenden. Voor de partner of het familielid dat dagelijks instaat voor de thuisverzorging is dit een kans om even op adem te komen. Het dagverzorgingscentrum beschikt over aangepast vervoer om de bezoeker, indien nodig, op te halen thuis. Je kan zelf beslissen of je één, of meerdere dagen per week komt.

We hebben plannen voor de toekomst die we graag met je delen tijdens jouw bezoek. Onze zorg begint immers daar waar jij het niet meer kan. Kom zeker langs om kennis te maken met onze werking.

 

Meer info

Verantwoordelijke Véronique Desplenter

Volderstraat 21, Tielt

T 051 40 62 76

dagverzorgingscentrum@ztielt.be

 

RESIDENTIE AMPE OPENT ZIJN DEUREN

Eenvoudige en betaalbare assistentiewoningen

De 30 flats en een gemeenschappelijke ruimte worden ter beschikking gesteld aan valide ouderen die om welke reden dan ook nood hebben aan een vorm van beschermd wonen en waarin ze maximaal hun zelfstandigheid kunnen behouden.

Kom een kijkje nemen in een flat en ontdek de waaier van aangeboden dienstverlening en zorg in de nabijheid van het woonzorgcentrum.

 

Meer info

Woonassistente Lies Derluyn

Deken Darraslaan 19, Tielt

T 051 42 79 70

woonassistent@ztielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 februari 2019
Dag van de Zorg

Openingsuren & contact

OCMW Tielt

adres
Deken Darraslaan 178700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht