naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zwerfvuilactie - Zaterdag 27 april

Neem jij ook deel aan de grote opruimactie van zwerfvuil op zaterdagvoormiddag 27 april? Er worden 5 zones afgebakend in Tielt en deelgemeenten!

 

Zwerfvuil blijft bij veel burgers een doorn in het oog. De talrijke meldingen op sociale media en bij de stadsdiensten zijn hier overduidelijk het bewijs van. Zwerfvuil ontsiert het straatbeeld en het opruimen ervan is tijdrovend. Het afvoeren van zwerfvuil kost bovendien handenvol geld. Het zorgt ervoor dat het groenonderhoud trager verloopt, bemoeilijkt het maaien van de bermen en ook de landbouwers ondervinden er veel nadeel van. Zwerfvuil blijft overigens zeer lang in het milieu aanwezig:tientallen tot honderden jaren later vinden we nog blikjes, peuken of plastic terug.

Vind jij ook dat zwerfvuil niet meer van deze tijd is? Je bent van harte welkom om er op 27 april tussen 9u00 en 12u00 zelf iets aan te doen. Die drie uur zullen zo voorbij vliegen maar zullen wel een groot verschil maken voor je eigen woonomgeving.

De deelnemers verzamelen om 9u00 aan de zone waarvoor ze zijn ingeschreven en ontvangen daar hun opruimmateriaal. Om 12u00 verzamelen alle groepen in de bibliotheek van Tielt en we voorzien broodjes met een drankje om af te sluiten. We hopen dat we talrijke vriendengroepen, verenigingen, wijkcomités, bedrijven, scholen, families en burgers mogen verwelkomen!

 

5 ZONES

Tijdens deze zwerfvuilactie van 27 april worden, net zoals bij de succesvolle voorbije edities, verschillende zones afgebakend waar je kan opruimen. Ook in de deelgemeente Aarsele en in de landelijke gebieden. Wie wenst mee te helpen, zal dit dus dicht bij huis kunnen doen.

In volgende zones kan je terecht (zie plan in bijlage):

Project 1 - Tussen Ringlaan en Hoogserlei
Project 2 - Kasteelstraat - Oude Spoorweg
Project 3 - Tielt-Noord
Project 4 - Omgeving Onze-Lieve-Vrouwekerk
Project 5 - Aarsele
Project A - Kanegem (zie hieronder)
Project B - Schuiferskapelle (zie hieronder)

 

INSCHRIJVEN

Wil je graag deelnemen aan de zwerfvuilactie van 27 april? Inschrijven kan hier.

  

MOOIMAKERS

Wist je dat je via de actie ‘Mooimakers’ het hele jaar door kan meehelpen aan het zwerfvuilvrij houden van een stukje openbaar domein, dicht bij jou in de buurt? Meer info vind je op http://www.mooimakers.be/. Daar kan je ook via de actiekaart een stukje claimen. Wij zorgen daarna dat je alle materiaal krijgt om op te ruimen.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 maart 2019
Zwerfvuil

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht