naar top
Gemeente staden

Erfgoeddag - Zondag 28 april

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ focust de 19de editie van Erfgoeddag op vakmanschap. Heel wat erfgoedrelicten in onze stad stralen vakmanschap uit. Kom het zelf ontdekken!

 

De Tieltse erfgoedverenigingen, Huis Tabor als eigenaar van een erfgoedsite en het stadsbestuur Tielt i.s.m. VTI Tielt bieden een gevarieerd programma aan op zondag 28 april. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

 

Familiekunde Vlaanderen regio Tielt

Hoe maakt u het?

Hoe maak je jouw familiegeschiedenis? Kom dit te weten tijdens een bezoek aan de lokalen van erfgoedvereniging Familiekunde Vlaanderen regio Tielt. Bezoek de vaste collectie en krijg info over hoe je een stamboom, stamreeks of een kwartierstaat opmaakt. Een powerpoint en een tentoonstelling dompelen je onder in de wereld van de familiegeschiedenis.

Tijdstip: 14u00-18u00 - inschrijven is niet nodig

Locatie: Documentatiecentrum FV-Tielt, Beernegemstraat 5, Tielt

Info: http://fv-tielt.familiekunde-vlaanderen.be - T 051 40 60 75

 

Heemkundige kring De Roede van Tielt

Van tere makelij: een blik door Tieltse brandglasramen

Brandglasramen in zicht! Tieltse publieksgebouwen herbergen prachtige brandglasramen. We lopen er dagelijks aan voorbij, zonder te beseffen welk vakmanschap erachter schuilgaat. Ga met ons mee op wandel en kom meer te weten over het ambacht, de kunstenaars, de afbeeldingen en evoluties in het ambacht.

Tijdstip: wandeling om 14u00, 14u30, 15u30 en 16u00 - inschrijven is niet nodig

Locatie: vertrek aan de Hallentoren op de Markt, Tielt

Info: www.roedevantielt.be - roedevantielt@outlook.be - T 051 40 27 00

 

K.C.V. Tielt

De ambachtelijke Paters-Minderbroeders

Hoewel het voormalige Patersklooster een nieuwe bestemming kreeg, zijn er nog steeds sporen van de eeuwenlange veelzijdigheid en collectieve rijkdom van de Paters-Minderbroeders aanwezig in het gebouw. Meubels, gewaden, brandglasramen … worden door de nieuwe eigenaar in ere hersteld. Ontdek dit prachtige erfgoed tijdens een begeleide rondleiding.

Tijdstip: 10u00-18u00 - inschrijven is niet nodig

Locatie: Huis Tabor, Kortrijkstraat 17, Tielt

Info: www.huistabor.be - welkom@kcvvlaanderen.be - T 051 69 92 50

 

Stadsbestuur Tielt en VTI Tielt

Replica Benz-Motor

In 1985 maakte het VTI Tielt een replica van de eerste Benz Motor (1886) naar aanleiding van het eeuwfeest van de auto. De replica werd fel gesmaakt en straalt als geen ander vakmanschap uit. En voortaan kan je dit vakmanschap ook zien! Deze imposante historische auto is voortaan permanent te bewonderen in de koetsdoorgang van Huis Mulle de Terschueren. Ontdek hem als eerste op Erfgoeddag.

Tijdstip: 14u00-17u00

Locatie: Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42-46, Tielt

  

Hef met ons het glas op erfgoed! Welkom tijdens het officiële openingsmoment van Erfgoeddag om 11u00 in Huis Mulle de Terschueren, Ieperstraat 42-46, Tielt.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 april 2019