naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Opvoeding - 16 t.e.m. 23 mei

De Week van de Opvoeding zet het netwerk van organisaties en diensten die gezinnen ondersteunen op alle domeinen in de kijker. Het Huis van het Kind Tielt organiseert talrijke gratis activiteiten.

Het Huis van het Kind Tielt zorgt er met zijn website www.huisvanhetkindtielt.be voor om het aanbod naar gezinnen zo compleet mogelijk weer te geven. Via de kalender en de rubriek ‘Nieuws’ blijf je als ouder op de hoogte van wat reilt en zeilt in het opvoedingslandschap. Ontdek snel het aanbod van het Huis van het kind Tielt tijdens de Week van de Opvoeding.

 

Donderdag 16 mei

HOERA, EINDELIJK MIJN EERSTE GSM/SMARTPHONE!

Uit het onderzoek ‘Apenstaartjaren’ blijkt dat de meeste jongeren 12 jaar zijn als ze hun eerste eigen smartphone in handen krijgen. Het stijgende belang van digitale media in de leefwereld van onze kinderen brengt vragen, zorgen en ongemak met zich mee. De mensen van www.digisaurus.be begeleiden ons bij de vraag hoe we goede afspraken kunnen maken rond het gebruik van dit toestel. We nodigen ouders én hun kinderen van 12 jaar uit om duidelijke afspraken te maken rond het gebruik van de langverwachte eerste smartphone.

Om 19u30
Locatie: Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, Tielt
Graag per mail inschrijven bij het Sociaal Huis: sociaalhuis@ocmwtielt.be

 

 

Vrijdag 17 mei

GEZELSCHAPSSPELLETJESAVOND

We gaan voor een digiloze activiteit! Spelletjesclub De Wildeman komt met zijn volledig arsenaal aan spelletjes langs in Club 77 te Schuiferskapelle. Je krijgt er niet-alledaagse spelletjes uitgelegd. Er is een aanbod voor zowel kleine als grote(re) kinderen als voor volwassenen! Benieuwd naar Azul, Clank! Qwirkle, Diamant, Escape Room the game, Carcasonne, Ticket to Ride … Kom dan zeker langs!

Om 19u30
Locatie: Club 77, Henri D'Hontstraat 42, Tielt
Graag per mail inschrijven bij het Sociaal Huis: sociaalhuis@ocmwtielt.be Laat je weten met hoeveel je zal zijn en welke leeftijd de kinderen hebben?

 

 

Zaterdag 18 mei

BOEKSTART-DAG

Samen met Kind en Gezin wordt de Tieltse bibliotheek omgetoverd tot een paradijs voor de allerjongsten. MaBaSenso brengt er een totaalbeleving zonder veel woorden. Je bent welkom met je baby, peuter of kleuter... Grotere broers en zussen kunnen gerust meekomen!

10u00-12u00
Locatie: Bibliotheek, Lakenmarkt 9, Tielt

 

 

Dinsdag 21 mei

DE KRACHT VAN FAMILIE EN VRIENDEN BIJ SCHEIDING

Hoe kan je ouderen en kinderen door de scheidingsstorm helpen? Een scheiding raakt ouders en kinderen, maar ook familie en vrienden. Als familielid, vriend, leerkracht, buur… wil je graag helpen.

Maar hoe kan je tonen dat je er bent voor de betrokkenen?

Hoe ga je om met het verdriet en de boosheid van iemand (volwassene of kind) die je nauw aan het hart ligt? Als ouder heb je ook verwachtingen.

Op welke steun van vrienden en familie kan je rekenen in deze situatie? De voordracht is gebaseerd op verhalen uit de praktijk en wordt gebracht door

Vanessa Maes, CGG PassAnt vzw Alianza. Deze lezing organiseren we samen met Gezinsbond Tielt.

Om 20u00
Locatie: Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, Tielt

 

 

Woensdag 22 mei

(GROOT)OUDERS EN KLEINKINDEREN SPELEN SAMEN

Spelen is van alle tijden! In het lokaal dienstencentrum ’t Vijverhof kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen spelletjes van

vroeger spelen. We verwachten jullie samen met de (klein)kinderen voor een namiddag nostalgie!

14u00-16u00
Locatie: dienstencentrum ’t Vijverhof, Kortrijkstraat 68, Tielt

 

Woensdag 22 mei

PUBERTEIT: ALS OUDERS LASTIG WORDEN

Het ouderschap brengt heel wat onzekerheden en twijfels met zich mee. Soms is het ook niet wat je ervan verwacht had. Een avond in kleine groep waarin we praten over relativeren, de lat lager leggen, je buikgevoel volgen en de schone schijn doorbreken.

Om 19u30

Locatie: Sociaal Huis, Deken Darraslaan 60, Tielt

Graag per mail inschrijven bij het Sociaal Huis: sociaalhuis@ocmwtielt.be

 

Meer info

SOCIAAL HUIS

Deken Darraslaan 60 - Tielt

T 051 40 90 52

sociaalhuis@ocmwtielt.be

www.ocmwtielt.be

ma: 9u00-12u00 / namiddag gesloten

di: 9u00-12u00 / 13u30-17u00

woe: 9u00-12u00 / 13u30-17u00

do: 9u00-12u00 / 13u30-18u00

vrij: 9u00-12u00 / namiddag gesloten

za-zo: gesloten

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 april 2019
Week van de opvoeding

Openingsuren & contact

OCMW Tielt en Sociaal Huis

adres
Deken Darraslaan 178700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht