naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Neem deel aan het leefbaarheidsonderzoek

In samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen voeren we een onderzoek naar de leefbaarheid in de stad Tielt en deelgemeenten Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle.

 

Per gebied worden 10 tot 15 sleutelfiguren bevraagd. Sleutelfiguren zijn mensen die omwille van hun beroep, hobby of engagement de kern goed kennen en een beoordeling kunnen geven die hun eigen persoonlijke visie overstijgt. Het gaat bijvoorbeeld om volgende profielen: directeur basisschool, bibliothecaris, wijkagent, voorzitter wijkcomité, bestuursleden socio-culturele vereniging, verpleegkundige Kind & Gezin, medewerker dienstencentrum, lid gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, ambtenaren gemeentediensten, huisarts, lokale winkeliers, thuisverpleegkundige, lokale gids … Een sleutelfiguur kan meerdere gebieden beoordelen.

In het onderzoek komt leefbaarheid van het gebied in al haar facetten aan bod: fysiek woonklimaat, veiligheid (sociale veiligheid, verkeersveiligheid), sociaal woonklimaat, voorzieningen, mobiliteit en beleidsbetrokkenheid. Per thema is er een beoordeling van een aantal facetten, de evolutie en een globale beoordeling.

We verwachten dat de sleutelfiguren een enquête invullen, wat ongeveer 20 minuten duurt. Indien je wil deelnemen, contacteer dan de wijkwerking van het lokaal bestuur via T 0479 60 09 69 of deborah.verschelde@ocmwtielt.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 april 2019
Leefbaarheidsonderzoek

Openingsuren & contact

OCMW Tielt en Sociaal Huis

adres
Deken Darraslaan 178700Tielt
Tel.
051 40 90 52
Nieuwsoverzicht