naar top
Gemeente staden

Verkiezingen op zondag 26 mei

Voor de verkiezingen van 26 mei zijn er nieuwe stemlocaties in Tielt en de indeling van de kiezers per stembureau werd ook gewijzigd. Kijk dus goed naar het adres op je oproepingsbrief!

Op zondag 26 mei trekken we naar de stembus voor de verkiezing van het Europees, het Federaal (Kamer) en het Vlaams Parlement.

 

Oproepingsbrief

Alle personen die ingeschreven zijn in Tielt op 1 maart 2019 en voldoen aan de kiesvoorwaarden werden opgenomen op de kiezerslijst van Tielt. Ten laatste op 11 mei wordt de oproepingsbrief verzonden. Indien je na 15 mei nog geen oproepingsbrief ontvangen hebt of die verloren bent, kan je een duplicaat ophalen bij de dienst Bevolking tot op de dag van de verkiezingen. Daarvoor kom je persoonlijk langs met je eID.

 

De dag van de verkiezing

In Tielt wordt nog steeds met pen en papier gestemd. De stembureaus zijn open van 8u00 tot 14u00 (dit is 1 uur langer dan voorheen). Je begeeft je met jouw oproepingsbrief en jouw identiteitskaart naar het stembureau dat vermeld staat op jouw oproepingsbrief. Om wachtrijen in het stembureau te beperken, wordt er op de oproepingsbrief een uur gesuggereerd om je stem uit te brengen. Je bent niet verplicht om die suggestie te volgen maar het kan wel nuttig zijn.

 

Stemlocaties

Er zijn voor deze verkiezing nieuwe stemlocaties in Tielt en de indeling van de kiezers in stembureaus werd ook gewijzigd: er werd zoveel mogelijk betracht de kiezers te laten stemmen in een stembureau zo dicht mogelijk bij hun woonplaats. Dit betekent dat je niet automatisch op dezelfde stemlocatie zal stemmen als vroeger. Kijk goed naar het adres op je oproepingsbrief!

Tielt

  • Europahal (bureaus 1-8)
  • Nieuw Kleine zaal Europahal (‘JOC’) (bureaus 9-10) ingang via dienst Jeugd
  • ’t Vijverhof (bureaus 11-13)
  • Nieuw RVT Deken Darras (bureaus 14-15)

 

Aarsele

Ontmoetingscentrum (bureaus 16-18)

 

Kanegem

Parochiecentrum (bureaus 19-20)

 

Schuiferskapelle

Club 77 (bureaus 21-22)

 

Telbureaus

Sporthal De Ponte, Tielt

 

15.700 kiezers zullen hun stem uitbrengen, er zal dus veel volk op de been zijn. Kom, indien mogelijk, te voet of per fiets. Rond elke stemlocatie is ook gratis parkeermogelijkheid voorzien.

 

Volmacht

Klik hier voor meer info

 

Meer info

  • Voor verdere info over de verkiezingen verwijzen we naar deze pagina's op onze website.
  • Vond je geen antwoord op je vraag? Meer info bij de dienst Bevolking.
  • Op zondag 26 mei zullen op deze pagina de resultaten van de verkiezingen worden bekend gemaakt en dit vanaf ongeveer 16u00. De resultaten van de Europese verkiezingen zullen pas worden bekendgemaakt vanaf 23u00.
  • Algemene info over de verkiezingen vind je via deze link.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 02 mei 2019
verkiezingen potlood

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 35
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht