naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Compost - Zaterdag 22 juni

Composteren en kringlooptuinieren zijn ondertussen behoorlijk bekend. Je verwerkt op een eenvoudige manier je eigen groenafval om dat dan te gebruiken in je tuin. Op zaterdag 22 juni kan je van 9u30 tot 11u30 op de demoruimte van het recyclagepark terecht voor een uitgebreide toelichting.

 

 

Basistips

Met een paar basistips kan je al aan de slag: gras vermijden en ook composteren, je tuin wat heraanleggen, snoeihout beperken en recycleren ... de kringloop sluiten, heet dat. Het houdt het groenafval in je tuin, je moet geen extra meststoffen aanvoeren en het bespaart je dus veel tijd en moeite.

En je krijgt er een mooie, levendige tuin bovenop, waarmee je zelf meehelpt aan het behoud van de biodiversiteit.

Bovendien bespaar je hiermee een flinke duit. Wie zijn keukenafval composteert, zet gemiddeld 1 op de 4 vuilniszakken minder buiten dan wie dit niet doet. Ook het klimaat vaart wel bij al die geschrapte ritten naar het recyclagepark.

 

Infovoormiddag

Op zaterdag 22 juni kan je van 9u30 tot 11u30 op de demoruimte van het recyclagepark (Tenhovestraat 7, Tielt) terecht voor een uitgebreide toelichting. Onze specialisten geven je talrijke tips die je meteen in je eigen tuin kan toepassen.

Daarnaast kan je die voormiddag opnieuw compostartikelen kopen aan verminderde prijs. Composteren blijft namelijk een heel belangrijk aspect van kringlooptuinieren.

 

Tip: Kan je er op 22 juni niet bij zijn, dan kan je nog elke eerste zaterdag van de maand tussen 9u30 en 11u30 terecht op de demoruimte. De korting op de vaten en bakken geldt echter enkel op zaterdag 22 juni. Een persoonlijk bezoek van een kringloopkracht is ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met de dienst Milieu.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 juni 2019
Kringlooptuinieren

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht