naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

UIT-tip: Fototentoonstelling Food Suppliers

Wist je dat er in Gildhof Cultuurcentrum Tielt ook steeds fototentoonstellingen plaatsvinden? Deze maand kan je er naar 'Food suppliers' van Kelly Donckers.

Voor deze documentaire fotoreeks haalde Kelly Donckers inspiratie uit het boek 'De Hongerige Stad' van Caroline Steel dat zich buigt over de vraag hoe voedsel ons leven vormt.

Kelly Donckers behaalde in 2017 een bachelor audiovisuele media (afstudeerrichting Fotografie) aan de Karel de Grote Hogeschool.

Tijdens haar opleiding ontdekte ze al snel dat documentaire fotografie haar passie was. Het opgaan in de omgeving, het observeren en onderzoeken van haar onderwerp; dit was helemaal haar ding.

Voor haar eerste documentaire reeks ‘Food Suppliers’ haalde ze inspiratie uit het boek ‘De Hongerige Stad’ van Caroline Steel dat zich buigt over de vraag hoe voedsel ons leven vormt. Het is een thema dat Kelly al langer boeit; zij groeide op in Brecht in de Antwerpse Noorderkempen, omringd door groen en de daarbij horende land- en tuinbouw. Ze geraakte geïnteresseerd in de mensen die vanuit het buitenland naar België komen om te werken in de groenten- en fruitteelt.

Kelly nam contact op met VW-tuinderijen, een grote tomatenkweker in Loenhout. De familie Vermeiren bracht haar in contact met Mariusz en Alina, een koppel uit Polen dat al enkele jaren in België werkt. Kelly kwam terecht in een vriendelijk en open gezin van hardwerkende mensen.

Met ‘Food Suppliers’ wil de fotografe komaf maken met vooroordelen en racisme jegens mensen zoals Mariusz en Alina.

 

PRAKTISCH 

Nog tot en met donderdag 27 juni

Open ma, di, woe, vr 9u00-12u00 en 13u30-17u00, do 9u00-12u00 en 13u30-18u00 en za en zo één uur voor de voorstelling

Locatie, organisatie en info: Gildhof Cultuurcentrum Tielt

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 juni 2019