naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Briek 100 fietsroute

Het hoeft niet meer gezegd: op 7 september 2019 zou Briek Schotte 100 jaar geworden zijn. En hoe kan Briek beter herdacht worden dan met een fietsroute? Samen met Westtoer en Koers, het museum van de wielersport in Roeselare, werden op basis van het fietsnetwerk twee fietsroutes uitgestippeld.
Een Briekse

Het ‘Briekske’ is een gezinsvriendelijke tocht van zo’n 30 km.

Je start op de Markt in Tielt, komt voorbij de Tieltse kuitenbijter van de Poelberg, Aarsele, het geboortedorp van Briek in Kanegem en Schuiferskapelle. Een ideale manier om kennis te maken met onze landelijke wegen en volop te genieten met het ganse gezin! De folder met de fietsroute kan je gratis afhalen aan het Stadspunt in het stadhuis.


Briek XL

Wie wat meer kilometers op de teller wenst, kan gaan voor een ‘Briek XL’. Naast wat kronkelen in het Brugse Ommeland maak je de oversteek naar de Leiestreek. Koers, het museum van de wielersport in Roeselare, is mee opgenomen in de route. Koers herbergt enkele wielerattributen van Briek in de permanente collectie: doen! Door de afstand van zo’n 84 km is de route geschikt voor e-bikes en voor de meer geoefende fietser of wielertoerist.

 

Op de fietskaart vind je ook een overzichtje van de lokale horecazaken die naar aanleiding van het Briek100-jaar lekkere Briekgerechtjes en -drankjes op de kaart zetten. Handig om meteen tijdens de tocht te checken welke voor jullie ideale stopplaatsjes zijn. Je bent er hartelijk welkom om na de inspanning te genieten van de ontspanning!

De route kan je hier digitaal bekijken of je kan als print gratis verkrijgen bij Stadspunt Tielt, Poelbergsite Tielt, KOERS, de deelnemende horecazaken en de lokale toeristische infopunten.

Meer info over de Briek100-initiatieven vind je via deze pagina.  

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 04 juli 2019
Briek100

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht