naar top
Gemeente staden

Maatregelen coronavirus

UPDATE VRIJDAG 27 AUGUSTUS - FEDERAAL OVERLEGCOMITE
Bijkomende stappen Zomerplan vanaf 1 september
Privé-samenkomsten
Geen beperkingen meer voor samenkomsten in huis of toeristische logies.

Telewerk
Het Overlegcomité nodigt de bedrijven uit om telewerk structureel te verankeren. 

Professionele horeca-activiteiten
Geen beperkingen meer op openings- en sluitingsuren (incl. dienstverlening aan huis), aantal personen per tafel, afstand tussen tafelgezelschappen, terrassen, geluidsniveau en bediening aan de bar. Ook de verplichting om enkel zitplaatsen te voorzien vervalt. 

Bij verplaatsingen binnen een horecazaak blijft de mondmaskerplicht gelden. 

Discotheken en dancings openen vanaf 1 oktober op basis van verscherpte protocollen. Ook dansen in cafés is dan opnieuw toegelaten.

Activiteiten in georganiseerd verband
Geen beperkingen meer voor activiteiten in georganiseerd verband, in bijzonder georganiseerd door een club of vereniging.

Privéfeesten
Geen beperkingen meer op buffetten en dansen tijdens privéfeesten (bruiloften).

Erediensten
Geen beperkingen meer op burgerlijke huwelijken, begrafenissen, het individueel of collectief bezoek aan een gebouw voor de eredienst. De mondmaskerplicht blijft behouden.

Evenementensector en Covid Safe Ticket
Geen beperkingen meer voor evenementen binnen met minder dan 200 toeschouwers en minder dan 400 toeschouwers buiten, tenzij de bevoegde lokale overheid anders beslist.

Evenementen met meer dan 200 toeschouwers binnen of meer dan 400 toeschouwers buiten zullen vanaf 1 september gebruik kunnen maken van het Covid Safe Ticket. Enkel in dat geval vervallen de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand en CIRM/CERM. 

Vanaf 1 oktober wordt deze drempel minstens verhoogd tot evenementen met 500 toeschouwers binnen en 750 toeschouwers buiten.


Verplicht dragen van mondmasker en respecteren veilige afstand
Het dragen van een mondmasker blijft verplicht in bepaalde situaties, zoals op het openbaar vervoer en in stations, winkels en winkelcentra, bij verplaatsingen in horecazaken, in conferentiezalen, handelsbeurzen, auditoria, gebouwen van de eredienst, gerechtsgebouwen, bibliotheken en tijdens betogingen. Ook op drukbezochte plaatsen zoals winkelstraten, jaarmarkten en kermissen blijft de mondmaskerplicht gelden, zoals bepaald door de bevoegde lokale overheid.
Vanaf 1 september is het dragen van het mondmasker niet meer verplicht in het publiek toegankelijke ruimtes van ondernemingen, openbare besturen of verenigingen en in de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector voor evenementen en private feesten met minder dan 200 toeschouwers binnen en 400 toeschouwers buiten, tenzij de lokale overheid daar anders over beslist.
 
BESMETTINGSCIJFERS SPECIFIEK VOOR TIELT  

Je kan de evolutie van de Sciensano-cijfers specifiek voor Tielt volgen via deze linkDe cijfers krijgen elke dag een update mee.