In een wip door de winterdip?!

ABSOLUUT, DANKZIJ DE TIELTSE THEMAWEKEN.
 
Sinds 22 november proberen wij je te inspireren en te verrassen en je laten ontdekken wat wél nog allemaal kan. Volg de facebookpagina van 'Gezonde Stad Tielt' en blijf op de hoogte van de 9 opeenvolgende thema's, die ons over herfst en winter heen tillen.
Ook op deze pagina van de stadswebsite staan zij telkens aangegeven.
 
Zin in uitwisselen van inspiratie en ervaringen binnen deze thema's? Sluit je aan bij facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt'. Voeg je familie, vrienden en kennissen toe en ontdek de suggesties van Stad Tielt en andere Tieltenaren!
 
Heb je geen pc of Facebook of wens je meer info? Contacteer Sociaal Huis via sociaalhuis@tielt.be of T 051 40 90 52.
 
THEMA 1: 'NAAR BUITEN!'
Ja, we zitten veel in ons kot tegenwoordig maar moeten ook voldoende NAAR BUITEN. Tijdens de eerste 14daagse staat het thema 'beweging' dan ook centraal.
 
UITDAGING: 'DE LEESCHALLENGE'
Met 'De Leeschallenge' verschaft de bib elke potentiële lezer de motivatie om er de komende maanden voor te gaan! Het doel is om van december tot maart één boek per maand te lezen, maar niet eender welk boek. De bib selecteerde vier thema's.
Benieuwd? Check snel https://tielt.bibliotheek.be/leeschallenge en lees mee!
 
THEMA 2: 'GROETGLOED'
Schrijf een lieve boodschap of gedicht op een kaartje of maak een tekening en stop je creatie in de bus van een kennis waarvan je denkt dat die een schouderklopje kan gebruiken. Je kan je zelfgemaakte wensen ook deponeren in één van de inzamelboxen bij het Stadspunt, het Sociaal Huis, dienstencentrum ’t Vijverhof, de bib en Buurthuis Dierdonk. Jouw creatie wordt dan via Sociaal Huis bezorgd aan Tieltenaars die wat extra warmte behoeven. 
 
THEMA 3: 'AAN DE STOOF'
Gezellig met elkaar de keuken in en kokkerellen. Of het nu een lekker gebakje is, een hartige ovenschotel, een feestelijk menuutje of toffe lekkernijen voor de kids: Samen thuis iets klaarmaken en er samen van genieten óf het brengen naar iemand die je nauw aan het hart ligt werkt verbindend. We roepen iedereen op om te inspireren met lekkere en gezonde voeding!
 
THEMA 4: 'SALONCINEMA' 
Maak van je woonkamer een echte saloncinema en organiseer thuis je meest comfortabele filmavondje ooit. Een warme plaid, wat lekkers om te knabbelen en te drinken en natuurlijk een goeie film!
 
UITDAGING BEWEEGCHALLENGE
Neem samen met collega's, vrienden, buren, verenigingen, scholen, bedrijven ... (coronaproof) deel aan twee beweegchallenges. Nieuwsgierig? De dienst Sport heeft zich alvast volledig laten gaan: https://youtu.be/zKVjVAgBYGI en https://youtu.be/GpsOrtTLtyA.
 
Nu is het aan jullie! Kiezen jullie voor de tiktokchallenge op het liedje ‘On my mind - do you dance van Diplo & Sidepiece’ of dagen jullie liever iemand uit op een originele manier? Post je foto's/filmpjes in de facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt' en maak kans op mooie prijzen!
 
THEMA 5: 'GE WEET WEL !?' 
Ook zin om je gedachten te verzetten? Om eens aan iets helemaal anders te denken? Quizzen is dan de boodschap! Stimuleer je hoofd met wat hersengymnastiek. Want fit in je hoofd is goed in je vel. Ge weet wel !?
 
THEMA 6: 'WEL THUIS'
Met eenvoudige middelen maak je van je eigen huis een heerlijk welnessplekje. Ontkoppel geregeld bewust van alle externe prikkels en geniet van je eigen warme en veilige cocon om tot rust te komen! 
 
THEMA 7: 'SPEURNEUS'
De dagen worden beetje per beetje langer en de zon komt meer en meer piepen. 
Zet je zintuigen op scherp en ga actief op ontdekking. Wees verwonderd en laat je verbazen door bewust aandacht te schenken aan al het verrassende dat je nooit eerder opmerkte.
 
THEMA 8: 'SPELPLEZIER'
Herontdek het plezier van samen spelletjes te spelen. Of het nu manillen is, online FIFA spelen of een kamp bouwen: je stimuleert er je creativiteit mee, leert beter probleemoplossend denken … en zoveel meer. Via de facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt' ontvang je allerhande tips en inspiratie!
 
THEMA 9: 'NOG EEN DUWKE'
Na de winterdip is daar eindelijk de langverwachte lente! De ideale periode om vast te houden aan nieuwe inzichten en verrassende ervaringen die de coronacrisis ons ongetwijfeld óók bracht.
 
Wat zijn de positieve veranderingen die jij alvast wil behouden? Deel jouw optimistische vibes in de facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt' en win !
 

A tot Z