In een wip door de winterdip?!

ABSOLUUT, DANKZIJ DE TIELTSE THEMAWEKEN.
 
Sinds 22 november proberen wij je te inspireren en te verrassen en je laten ontdekken wat wél nog allemaal kan. Volg de facebookpagina van 'Gezonde Stad Tielt' en blijf op de hoogte van de 9 opeenvolgende thema's, die ons over herfst en winter heen tillen.
Ook op deze pagina van de stadswebsite staan zij telkens aangegeven.
 
Zin in uitwisselen van inspiratie en ervaringen binnen deze thema's? Sluit je aan bij facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt'. Voeg je familie, vrienden en kennissen toe en ontdek de suggesties van Stad Tielt en andere Tieltenaren!
 
Heb je geen pc of Facebook of wens je meer info? Contacteer Sociaal Huis via sociaalhuis@ocmwtielt.be of 051 40 90 52.
 
THEMA 1: 'NAAR BUITEN!'
Ja, we zitten veel in ons kot tegenwoordig maar moeten ook voldoende NAAR BUITEN. Tijdens de eerste 14daagse staat het thema 'beweging' dan ook centraal.
 
UITDAGING: 'DE LEESCHALLENGE'
Wat sport doet met je lichaam, doet lezen met je brein. Met dat voordeel dat een breinblessure uitgesloten is. Neem eens wat vaker een boek in je handen.
 
Met 'De Leeschallenge' verschaft de bib elke potentiële lezer de motivatie om er de komende maanden voor te gaan! Het doel is om van december tot maart één boek per maand te lezen, maar niet eender welk boek. De bib selecteerde vier thema's.
 
Benieuwd? Check snel https://tielt.bibliotheek.be/leeschallenge en lees mee!

THEMA 2: 'GROETGLOED!'

‘Groetgloed’ situeert zich helemaal in de warme, solidaire sfeer die eigen is aan eindejaar en zeker nu extra dient gecultiveerd. Post krijgen is altijd fijn! Schrijf een lieve boodschap of gedicht op een kaartje of maak een tekening en stop je creatie in de bus van een kennis waarvan je denkt dat die een schouderklopje kan gebruiken.

Je kan je zelfgemaakte wensen ook deponeren in één van de inzamelboxen die je vindt bij het Stadspunt, het Sociaal Huis, dienstencentrum ’t Vijverhof, de bib en Buurthuis Dierdonk. Jouw creatie wordt dan via Sociaal Huis bezorgd aan Tieltenaars die wat extra warmte behoeven. Zorg je er wel voor dat je wensen passen op een postkaartformaat?

THEMA 3: 'AAN DE STOOF'

Gezellig met elkaar de keuken in en kokkerellen. Of het nu een lekker gebakje is, een hartige ovenschotel, een feestelijk menuutje of toffe lekkernijen voor de kids: Samen thuis iets klaarmaken en er samen van genieten óf het brengen naar iemand die je nauw aan het hart ligt werkt verbindend. We roepen iedereen op om te inspireren met lekkere en gezonde voeding!

THEMA 4: 'SALONCINEMA'

Maak van je woonkamer een echte saloncinema en organiseer thuis je meest comfortabele filmavondje ooit. Een warme plaid, wat lekkers om te knabbelen en te drinken en natuurlijk een goeie film! Via de facebookgroep 'In een dip door de winterdip Tielt' mag je je aan een aantal heerlijke filmtips verwachten ...

UITDAGING BEWEEGCHALLENGE
De actie ‘In en wip door de winterdip Tielt’ lanceert opnieuw een challenge, meer zelfs, twee beweegchallenges deze keer. Wie eraan deelneemt, maakt kans om prachtige prijzen te winnen!
Deze challenges kun je coronaproof aangaan met collega’s, vrienden, buren, verenigingen, scholen, bedrijven … Hebben we jullie nieuwsgierig gemaakt? Dienst Sport heeft zich alvast volledig laten gaan.

Nu is het aan jullie! Kiezen jullie voor de tiktokchallenge op het liedje ‘On my mind - do you dance van Diplo & Sidepiece’ of dagen jullie liever iemand uit op een originele manier, aarzel dan niet om in actie te schieten. Het is niet alleen mega plezant, jullie kunnen ook verschillende Tieltse waardebonnen winnen. Hoe meer filmpjes en/of foto’s jullie posten in de facebookgroep 'In een wip door de winterdip Tielt', hoe meer kans op prijzen (één prijs per gezin). Veel plezier!

THEMA 5: 'GE WEET WEL !?'

Ook zin om je gedachten te verzetten? Om eens aan iets helemaal anders te denken? Quizzen is dan de boodschap! Stimuleer je hoofd met wat hersengymnastiek. Want fit in je hoofd is goed in je vel. Ge weet wel !?

Nodig je vrienden, familie of buren uit om deel te nemen aan 'TieltQuiz', een online quiz over Tielt op zaterdagavond 23 januari om 19u00. Op de facebookpagina van Gezonde Stad Tielt en in de besloten facebookgroep In een wip door de winterdip Tielt vind je alle info over hoe je kan deelnemen. Er zijn diverse waardebonnen te winnen!
 
Wil je je kennis testen over de Tieltse geschiedenis? Het stadsarchief maakte een fijne Kahootquiz met 25 vragen: https://create.kahoot.it/share/de-tieltse-corona-geschiedeniskwis/d4c04c8b-19eb-44c0-92fc-5cca4e6e8367.
Veel quizplezier!