Film 'plannen voor plaats' met nabespreking

Deze informatie is niet meer actueel!
FILM over het KLIMAAT : PLANNEN VOOR PLAATS 7 MEI Tekenen voor onze toekomst De laatste weken kunnen we het niet ontkennen : het klimaatthema haalt voorpaginanieuws. Er zijn de klimaatmarsen van de jongeren en de wat minder jongeren, de media besteden er geregeld aan-dacht aan, politici worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het is dan ook een zaak die hoog-dringend aangepakt dient te ...

Wanneer

  • 07 mei ’19 (di)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Cultureel Centrum Gildhof - CCG
adres
Sint-Michielstraat 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051/404103
owwtielt@oww-tielt.be

Info

FILM over het KLIMAAT : PLANNEN VOOR PLAATS 7 MEI
Tekenen voor onze toekomst
De laatste weken kunnen we het niet ontkennen : het klimaatthema haalt voorpaginanieuws. Er zijn de klimaatmarsen van de jongeren en de wat minder jongeren, de media besteden er geregeld aan-dacht aan, politici worden op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het is dan ook een zaak die hoog-dringend aangepakt dient te worden. Dat zeggen klimaatexperten al een hele tijd. En toch is er veel discussie over hoe de problematiek best aangepakt dient te worden en wie wat moet doen. Tijd dus om daarover wat meer helderheid te scheppen !
Film : Plannen voor Plaats
Daartoe willen we in Tielt een bijdrage leveren. Met Oxfam Wereldwinkel en de Tieltse Mondiale raad (Noord-Zuidraad) organiseren we daarom een tweede activiteit na het mondiaal café over deze belangwekkende thematiek, nl de vertoning van de film 'Plannen voor Plaats'. Een initiatief van de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck die, samen met Nick Balthazar, deze film realiseerde en vooral de nadruk legt op het belang van een verstandige ruimtelijke ordening ten gunste van het klimaat. Deze activiteit vindt plaats in CC Gildhof op dinsdag 7 mei om 19.30u. en is eveneens gratis. Na de film voorzien we een nabespreking met Charlotte Scheerens (Tieltse van origine en coördinator van Climate Express van de eerste grote klimaatbetoging, leerlinge van De Bron) en Ruth Kennivé (medewerkster bij het architecten-bureau die meegewerkt heeft aan de film en eveneens banden met Tielt, leerlinge van De Bron en ex-mede-werkster van Oxfam Wereldwinkel Tielt).
Samenwerking
Voor deze activiteit is er samenwerking met andere Tieltse verenigingen : De Torenvalk, Velt, Tannekes Tuin en de Gezinsbond.
Inschrijven
Gelieve op voorhand in te schrijven. Dit kan bij:
- Mondiale Raad : 051/42.81.49 of noordzuid@tielt.be
- Oxfam Wereldwinkel : 051/40.41.03 owwtielt@oww-tielt.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: film

Categorie

Organisatie

naam
Oxfam Wereldwinkel Tielt

Verwante activiteiten

Alle activiteiten
Deel deze pagina