Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Tielt

Deze informatie is niet meer actueel!
Proef jij wat ik proef? Er zijn maar vier smaken: zoet, zuur, zout en bitter. En toch is er een groot verschil tussen een zoete kers en een zoete peer. Citroensap en azijn smaken eveneens helemaal anders en toch zijn ze allebei zuur. Hoe komt dat? Waarom hebben mensen zo'n sterke voorkeur voor alles wat zoet en zout is, en minder voor wat zuur en bitter is? Kom deze zomervakantie (tijdens de ...

Wanneer

 • 01 juli ’19 (ma)
  -
  31 augustus ’19 (za)
  maandag
  van 15u. tot 19.30u.
  dinsdag
  van 15u. tot 19.30u.
  woensdag
  van 13.30u. tot 19.30u.
  donderdag
  van 15u. tot 19.30u., van 09u. tot 12u.
  vrijdag
  van 15u. tot 19.30u.
  zaterdag
  van 09u. tot 12u.
  zondag
  Gesloten

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Info

Proef jij wat ik proef? Er zijn maar vier smaken: zoet, zuur, zout en bitter. En toch is er een groot verschil tussen een zoete kers en een zoete peer. Citroensap en azijn smaken eveneens helemaal anders en toch zijn ze allebei zuur. Hoe komt dat? Waarom hebben mensen zo'n sterke voorkeur voor alles wat zoet en zout is, en minder voor wat zuur en bitter is?
Kom deze zomervakantie (tijdens de openingsuren) naar de bib en ga met ons mee op een ontdekkingstocht naar het land van smaken en aroma's. We hebben enkele leuke opdrachten voorbereid om spelenderwijs één van onze zintuigen te ontdekken. En als je je best doet, vind je misschien wel de schat van Vlieg!

Bron: UiTinVlaanderen.be

foto: Schatten van Vlieg: smaak

Categorie

Organisatie

naam
Openbare bibliotheek Tielt
Alle activiteiten
Deel deze pagina