Young Baghdad

Deze informatie is niet meer actueel!
In de zomer van 2015 keerde Mokhallad Rasem terug naar zijn geboorteland Irak, naar de stad waar hij zijn loopbaan als theatermaker begon: Bagdad. Hij ging er op zoek naar jonge mensen die opgegroeid zijn in de oorlogsellende die het land al jaren tekent. Hij interviewde een vijftigtal mensen, peilde naar hun dromen en legde dat vast in een aangrijpende documentaire. In vele varianten spraken ...

Wanneer

  • 06 november ’19 (wo)
    van 20.30 u tot 22.30 u

Prijs

€ 14,00 (Basistarief: 14,00 €; -26j: 7,00 €; Abonnementen met minstens 5 voorstellingen: 12,00 €; +65j: 12,00 €)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Info

In de zomer van 2015 keerde Mokhallad Rasem terug naar zijn geboorteland Irak, naar de stad waar hij zijn loopbaan als theatermaker begon: Bagdad. Hij ging er op zoek naar jonge mensen die opgegroeid zijn in de oorlogsellende die het land al jaren tekent. Hij interviewde een vijftigtal mensen, peilde naar hun dromen en legde dat vast in een aangrijpende documentaire. In vele varianten spraken de deelnemers over het verlangen naar een gewoon leven, zonder conflict, zonder oorlog, zonder godsdienst, zonder steeds weer de dood: “Hoe zou het leven, mijn leven dan zijn?”


 


UNIEK!


Tielt krijgt een unieke versie van deze documentaire te zien. Mokhallad zal namelijk in de namiddag die voorafgaat aan deze voorstelling een workshop leiden met een 25-tal Tieltenaars tussen 14 en 30 jaar. De deelnemers aan deze workshop komen ’s avonds ook in de voorstelling terecht. Een unieke ontmoeting tussen film en theater en een belevenis voor wie nog nooit op scene heeft gestaan. Een éénmalige voorstelling! Niet te missen!


Wie wenst deel te nemen aan de workshop, kan meer informatie inwinnen bij paulien@malpertuis.be


 


Young Baghdad kadert in een Malpertuisweek die volledig draait rond het werk van Rasem.


 


Concept: Mokhallad Rasem


Montage: Paul van Caudenberg, Mokhallad Rasem

Bron: UiTinVlaanderen.be