Letters 2 dance

Deze informatie is niet meer actueel!
'Letters 2 Dance'is een choreografische uitwerking van 'Gymnastics of the Mind' (2020), een onderzoeksproject geïnspireerd door het boek 'ABECEDA' (1926). Via een dansante ontleding van het alfabet onderzocht Femke Gyselinck de relatie tussen beweging en typografie, tussen dans en letterbeelden. Het resulteerde in haar eigen dansalfabet en is gepubliceerd en verspreid in samenwerking me...

Wanneer

  • 25 maart ’23 (za)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 9,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://www.gildhof.be

Info

'Letters 2 Dance'is een choreografische uitwerking van 'Gymnastics of the Mind' (2020), een onderzoeksproject geïnspireerd door het boek 'ABECEDA' (1926). Via een dansante ontleding van het alfabet onderzocht Femke Gyselinck de relatie tussen beweging en typografie, tussen dans en letterbeelden. Het resulteerde in haar eigen dansalfabet en is gepubliceerd en verspreid in samenwerking met Koenig Books.


'Letters 2 Dance' bouwt verder op dat onderzoek en maakt de vertaalslag van boek naar podium. De gestolde letters, verbeeld als gefotografeerde poses, hervinden er hun beweging, klonteren samen tot woorden, en zoeken naar zin. De voorstelling onderzoekt de mogelijkheid om 'letterlijk' dans te schrijven en zoekt de grenzen op van die metafoor, om zo de oninwisselbare eigenheid en onreduceerbaarheid van dans des te helderder te articuleren.


Drie dansers (Femke Gyselinck, Sue-Yeon Youn & Luka Švajda) staan samen op scène met de eclectische muzikant/componist Liesa Van der Aa. De ordening van letters en muzikale samples gaan hand in hand: de dans leidt de muziek, en omgekeerd bepaalt de muzikale compositie mee de choreografische schriftuur. 'Letters' kan dus ook geïntererpreteerd worden als briefwisseling, tussen de dansers onderling, en tussen beweging en muziek.


De scenografie van Asli Çiçek verbeeldt verder het spel met letterlijkheid en metaforiek. Haar lichtgekleurde, transparante vlakken verschijnen als bladzijden op het podium en versterken het beeld van het dansend lichaam als penpunt, als een letter die op een pagina wordt gedanst.


'Letters 2 Dance' laat haar choreografische schriftuur balanceren op de drempel van teken en betekenis. De voorstelling nodigt de toeschouwer uit om deel te nemen aan het spel van ontcijferen, met de danstaal in een continue spanning tussen uitbeelding en abstractie.Concept en dans: Femke Gyselinck


Dans: Sue-Yeon Youn en Luka Švajda


Compositie en uitvoering muziek: Liesa Van der Aa


Scenografie: Asli Çiçek