Finding Willard

Deze informatie is niet meer actueel!
Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een klein dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Ged...

Wanneer

  • 09 maart ’24 (za)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 16,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://gildhof.be

Info

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving?
Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden?


Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een klein dorpje bij de grens met Canada. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gedreven door een persoonlijk vraagstuk mondt een toevallige kennismaking met een bijzonder landschap en een piepkleine kerkgemeenschap uit in een meeslepende trip, waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.


'Finding Willard' is een reisverhaal, een persoonlijke zoektocht over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Het is een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere voorstellingen zoals 'Vergeetstuk' en 'De Tatiana Aarons Experience' - waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis, en op die manier een nieuw verhaal construeert.


“Uit het toeval kunst puren, Struyf kan het als geen ander.” - Charlotte De Somviele (De Standaard)


“Wie zich kan openstellen voor de schoonheid van landelijk Amerika en menselijke verhalen over een gebrekkig zorgstelsel, zal zich vergapen aan Struyfs opmerkelijke trip.” - Ela Colak (De Volkskrant)


“Bovenal is Finding Willard een behartenswaardig portret van oprechte pogingen tot menswaardige zorg. Het toont hoe goede wil verdwaalt in een fout systeem.” - Ron Rijghard (NRC)


“Het maakt van Finding Willard een secuur verteld en gemonteerd reisverhaal.” - Els Van Steenberghe (Knack)
Concept en spel: Tom Struyf
Cocreatie: Fien Leysen, Willem De Maeseneer
Camera en montage: Geert De Vleesschauwer, Fien Leysen
Muziek: Bert Hornikx