Uitvoering Stabat Mater met koor en orkest - Karl Jenkins

Deze informatie is niet meer actueel!
?Het Stabat Mater is één van de bekendste middeleeuwse Latijnse gedichten waarin 'Moeder Gods' rouwt om de gekruisigde Jezus Christus. De tekst van het Stabat Mater werd door zo'n 600 verschillende componisten op muziek gezet en is daarmee een constante doorheen de muziekgeschiedenis. Maar ook nu blijft het Stabat Mater tot de verbeelding spreken. De Welshe componist Karl Jenkins compon...

Wanneer

  • 04 november ’23 (za)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 17,00 (< 12 jaar - 10,00 euro)

Waar

naam
O.L.V.-kerk
adres
Stationstraat, 28700 Tielt

Info

?Het Stabat Mater is één van de bekendste middeleeuwse Latijnse gedichten waarin 'Moeder Gods' rouwt om de gekruisigde Jezus Christus.
De tekst van het Stabat Mater werd door zo'n 600 verschillende componisten op muziek gezet en is daarmee een constante doorheen de muziekgeschiedenis.
Maar ook nu blijft het Stabat Mater tot de verbeelding spreken. De Welshe componist Karl Jenkins componeerde zijn prachtig en monumentaal Stabat Mater in 2006 en 2007. De première vond plaats in 2008 in Liverpool.
In november 2023 slaan drie verenigingen de handen in elkaar om een deze eigentijdse versie te brengen.
Het Koninklijk Koor en Orkest Zanglust uit Tielt, het gemengd koor Terpsichore uit Oostrozebeke en het Koninklijke zangkoor Cantabile uit Dadizele zullen
met zo'n 160 uitvoerders garant staan voor een prachtige vertolking!

Solo : Lara Cannaert - vocaal