naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Skeelernetwerk Midwest

Op zaterdag 10 juni opende het eerste recreatieve bewegwijzerde skeelernetwerk in West-Vlaanderen. En niet zomaar eentje: het gaat om het grootste bewegwijzerde skeelernetwerk van Europa!
Het marathonnetwerk is uitgetekend door de Dienstverlenende Vereniging Midwest in samenwerking met de club iSkate, Sport Vlaanderen en de 16 Midwestbesturen.
 
In totaal telt dit netwerk meer dan 450 km aan routes, verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten. Je skeelert kilometers langs een gevarieerd ruraal en stedelijk landschap. Naast de mooie uitzichten zijn er ook leuke rustplekjes. Je ontdekt de troeven van de 16 gemeenten in drie toeristische regio’s: de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Westhoek. Zowel de recreatieve als de gevorderde skeeleraars komen hierbij aan hun trekken. Ook lopers, wandelaars en fietsers kunnen genieten van dit uniek netwerk binnen de regio Midwest! 
 
De West-Vlaamse skeeleraarster Sandrine Tas, die in 2022 nog als schaatsster deelnam aan de Olympische Winterspelen, zet haar schouders onder dit project.
 
Hou zeker de website, Facebookpagina en Instagrampagina van Midwest in de gaten en maak tot 30 september 2023 kans op leuke prijzen!
 

SKEELEREN IN TIELT
 
Stad Tielt voorziet twee bewegwijzerde skeelerlussen van 7 km/lus. 
  • Start en einde aan de Sint-Bavokerk Kanegem (lus Kanegem-Aarsele-Kanegem)
  • Start en einde aan sporthal De Ponte - Ingebruikname vanaf eind augustus
De routes vind je terug in de rubriek 'Downloads'.
 

EASY SUNDAY MORNING RIDES
Zin om samen met enkele ervaren skeeleraars de verschillende routes in het Skeelernetwerk Midwest te verkennen?
Tijdens de maanden juli en augustus worden de ‘Easy Sunday morning’-rides georganiseerd door iskate.be.
  • Er is keuze tussen verschillende afstanden.
  • Afspraak telkens om 10u op de startplaats.
  • Eerste Easy Sunday morning-ride zondag 2 juli te Roeselare, op 30 juli te Tielt! Voor alle andere data; check de toerkalender bij de downloads.
  • Een eenvoudig whatsappberichtje naar iSkate volstaat om je aan te melden bij iSkate (0486 73 97 39). Zo blijf je op de hoogte van de praktische info.
 
Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 juni 2023