opendeurdag

Deze informatie is niet meer actueel!
Naar aanleiding van de Week van de Fairtrade zetten de Oxfam-Wereldwinkels op zaterdag 12 oktober hun deuren wijd open. Oxfam Wereldwinkels, daar zit meer achter. Kom langs met een lege verpakking chocolade. Teken de petitie om de chocoladesector eerlijker te maken en ruil de lege verpakking voor een tablet fairtradechocolade van 200 gram. We doen samen verder tot alle handel eerlijk is ! Een ...

Wanneer

  • 12 oktober ’19 (za)
    van 09.00 u tot 18.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
Oxfam Wereldwinkel
adres
Bruggestraat 178700 Tielt

Contact

website
http://owwtielt.be

Info

Naar aanleiding van de Week van de Fairtrade zetten de Oxfam-Wereldwinkels op zaterdag 12 oktober hun deuren wijd open.
Oxfam Wereldwinkels, daar zit meer achter. Kom langs met een lege verpakking chocolade. Teken de petitie om de chocoladesector eerlijker te maken en ruil de lege verpakking voor een tablet fairtradechocolade van 200 gram.
We doen samen verder tot alle handel
eerlijk is !
Een Wereldwinkel is meer dan een verkooppunt van eerlijke handel. Oxfam Wereldwinkels is een vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers plannen acties, organiseren mondiale cafés, ontvangen klassen en smeden plannen om politici en multinationals het vuur aan de schenen te leggen. Want om een beter leven te kunnen opbouwen, moeten producenten een eerlijke kans krijgen om hun producten aan de man te brengen. En we geven niet op tot alle handel eerlijk is.

Op al deze, en nog veel andere manieren bouwt Oxfam-Wereldwinkels aan een structureel eerlijke wereldhandel. Oxfam Wereldwinkels toont dat dat kán.

Ook in Europa
Faire landbouw!
Sinds kort geven ze ook landbouwers binnen Europa een plaats in ons gamma van eerlijke producten. Ook boeren dichterbij hebben het immers moeilijk. Onder meer het vrijmaken van de Europese markt confronteert landbouwers steeds vaker met té lage prijzen. In Europa zijn er zo'n 800 boeren per dag die genoodzaakt zijn te stoppen met hun activiteit. Hierdoor wordt landbouw steeds vaker een quasi industriële activiteit en is er geen plaats meer voor duurzame, meer kleinschalige landbouw.

Zaterdag 12 oktober.
Kijk, teken en proef !

Ga zeker eens langs tussen 9 en 18 uur en laat je lekker verwennen.

Bron: UiTinVlaanderen.be