Auteurslezing: Jeroen Theunissen - Ik = Cartograaf

Deze informatie is niet meer actueel!
Toen hij een jaar of twintig was, vond Jeroen Theunissen in een reiswinkeltje een kaart van Europa waarop dikke purperen lijnen een langeafstandwandeling markeerden. Wanneer de schrijver jaren later last krijgt van angstaanvallen en depressies, treedt hij bij wijze van therapie in de voetsporen van de Brit Patrick Leigh Fermor en wandelt hij vanuit Hoek van Holland naar Constantinopel. Z...

Wanneer

  • 27 april ’23 (do)
    van 19.00 u tot 20.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Toen hij een jaar of twintig was, vond Jeroen Theunissen in een reiswinkeltje een kaart van Europa waarop dikke purperen lijnen een langeafstandwandeling markeerden. Wanneer de schrijver jaren later last krijgt van angstaanvallen en depressies, treedt hij bij wijze van therapie in de voetsporen van de Brit Patrick Leigh Fermor en wandelt hij vanuit Hoek van Holland naar Constantinopel. Zijn Britse voorganger ondernam de tocht in 1933. Europa zat tussen twee wereldoorlogen in en bevond zich op een scharniermoment in de geschiedenis. Anno 2021 treft Jeroen opnieuw een Europa aan dat zich op een kantelpunt bevindt.

Ik = cartograaf is vele boeken ineen. Een verslag van een wandeltocht, een poging onze snel veranderende wereld in woorden te vatten, het verhaal van een man die wegvlucht van zijn verantwoordelijkheden. David Van Reybroeck noemt dit boek 'hét boek van Jeroen Theunissen, één van onze beste pennen'. Op donderdag 27 april verwelkomen we deze scherpe en elegante schrijver in de bib van Tielt.