Digidokter: Slimme apps (Google Lens e.a.)

Deze informatie is niet meer actueel!
Slimme apps zijn er al even: al bij de lancering van de eerste iPhone in 2008 gooide de app Shazam hoge ogen door een lied na enkele seconden muziek al te herkennen. Ondertussen is er ook Google Lens, dat planten of dieren op foto's kan herkennen of je meer informatie geeft over een object. Al deze apps lijken wel magie, maar in werkelijkheid gaat het om een indrukwekkend samenspel...

Wanneer

  • 20 april ’24 (za)
    van 10.00 u tot 12.00 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Slimme apps zijn er al even: al bij de lancering van de eerste iPhone in 2008 gooide de app Shazam hoge ogen door een lied na enkele seconden muziek al te herkennen. Ondertussen is er ook Google Lens, dat planten of dieren op foto's kan herkennen of je meer informatie geeft over een object.


Al deze apps lijken wel magie, maar in werkelijkheid gaat het om een indrukwekkend samenspel van vernuftige wiskundige formules (algoritmes), machinaal leren en enorme hoeveelheden data. Deze mix noemt men ook wel artificiële intelligentie of AI.


In deze Digidokter-sessie tonen we jou de handigste functies van enkele populaire 'slimme apps', functies en handigheden die van groot nut kunnen zijn in je dagelijkse leven. Tot slot staan we kort stil bij de volgende stap in de AI-revolutie, namelijk 'generatieve AI' (ChatGPT e.a.)