naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw: Tielts Plateaufietsroute

De nieuwe Tielts Plateaufietsroute werd deze week in onze stad voorgesteld. Het traject van 53,9 km loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je kennismaken met de schitterende uitzichten op het Tielts Plateau.

De nieuwe fietsroute loopt door Tielt, Ruiselede en Wingene en laat je zo kennismaken met ‘Het Tielts Plateau’, een vruchtbaar landbouwgebied. Het hoeft niet te verwonderen dat je onderweg meerdere melkhoeves passeert waar ze heerlijk hoeveijs scheppen. De route ontsluit ook heel wat bos- en natuurgebieden zoals de Vagevuurbossen, het Sint-Pietersveld, de Vorte Bossen en de Meikensbossen. Geniet van de vele panoramisch zichten, zoals die vanop de Poelberg en kom even op adem met wat streeklekkers in de lokale horeca!

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent startpunten aan het Tieltse stadhuis, Toerisme Ruislede en het gemeenteplein van Wingene. Aan deze drie startpunten staat telkens een startbord.

VERNIEUWDE FIETSNETWERKKAARTEN

De lancering van de Tielts Plateaufietsroute kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer speelt nog beter in op de beleving van recreanten dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen langs de fietsroutes. In totaal worden 25 nieuwe fietsroutes gelanceerd. Zeven daarvan werden vorig jaar reeds geopend en de Tielts Plateaufietsroute is de vijftiende van 18 nieuwe en vernieuwde fietsroutes die in het voorjaar van 2023 worden voorgesteld. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’. Dit is een overkoepelend toeristisch platform dat vooral de fiets- en wandelmogelijkheden alsook de gastronomische troeven uit West-Vlaanderen presenteert.

Alle nieuwe en herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer (https://shop.westtoer.be/nl) en partners (diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.). In Tielt zullen de kaarten te koop zijn aan het Stadspunt. 

  • De fietsnetwerkkaarten zijn per regio apart te koop voor € 10.
  • De fietsbox omvat de vier fietsnetwerkkaarten van West-Vlaanderen (Brugse Ommeland, Westhoek, Leiestreek en De Kust) en is te koop voor € 35.
  • De fietspocket met een bundeling van 25 lusvormige fietsroutes, eveneens gebaseerd op het fietsnetwerk, is te koop voor € 10.

Het traject van de Tielts Plateaufietsroute werd geïntegreerd in de fietskaart van het fietsnetwerk Brugse Ommeland of in de fietspocket. Er is dus geen aparte fietsbrochure voorhanden.

Via deze link vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject worden gedownload.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 maart 2023