naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winterweer - strooidiensten stad Tielt

Van eind november tot eind maart zijn medewerkers van de dienst Openbaar Domein van het stadsbestuur van permanentie voor de ‘gladheidsbestrijding’ om zo een groot deel van de straten ijsvrij te houden. Een strooiplan bepaalt welke straten er bestrooid worden.

 

De algemene regel is dat invalswegen, centrumstraten met veel verkeer, de omgeving van het ziekenhuis, de schoolomgevingen en de wegen waar bussen van De Lijn rijden, bestrooid worden.

Er wordt tevens naar gestreefd dat alle weggebruikers op relatief korte afstand van hun woning een bestrooide weg aantreffen.

 

Waar wordt er gestrooid?

Bij weertype geel (lichte wintertoestand) wordt vanaf vier uur ’s morgens een beperkte route bestrooid: de grote gemeentelijke invalswegen, de centrumwegen, de straten rond de scholen en het ziekenhuis en de hellingen in woonwijken.

Bij weertype oranje of rood (matige en zware wintertoestand) worden de gemeentelijke wegen,

zowel ‘s nachts als overdag, gelijktijdig door drie strooiwagens aangedaan.

De eerste strooiwagen verzorgt de grote invalswegen, centrumstraten van Schuiferskapelle en de industriezones.

De tweede bedient het centrum van Tielt en hoofdassen van de woon- wijken. De derde strooiwagen rijdt uit in Kanegem en Aarsele.

 

Sneeuwruimen

De stad Tielt beschikt over een vracht- wagen met sneeuwruimer. Bij sneeuwval wordt deze in eerste instantie ingezet om de invalswegen en industrieparken sneeuwvrij te maken. De combinatie van sneeuwruimer en zoutstrooier heeft het voordeel dat in één beweging de weg sneeuw- en ijsvrij wordt gemaakt. In de tweede lijn worden dan ook de belangrijkste centrumwegen en hoofdassen van woonwijken geruimd.

Tevens werkt de stad met landbouwers samen om bij sneeuwval de deelgemeenten en de landbouwwegen te ruimen. Zij worden opgeroepen door de stadsdiensten om gelijktijdig hun werk uit te voeren.

 

Hou de stoep net en veilig!

Het stadsbestuur zet de nodige middelen in voor de sneeuw- en ijzelbestrijding, maar vraagt ook medewerking van de inwoners. Daarover lees je meer via deze link.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 11 december 2017
Strooidiensten

Openingsuren & contact

Omgevingsloket

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 40
Nieuwsoverzicht